Djokovic heeft moeite met Stepanek

Novak Djokovic (ATP-1) heeft zijn eerste serieuze test op de Australian Open van dit jaar goed doorstaan. Na eenvoudige overwinningen in de eerste twee ronden van het toernooi werd de Serviër flink aan het werk gezet door Radek Stepanek (ATP-34).

Stepanek begon sterk en kwam in de zevende game op een breekpunt, maar een gelukkige bal op het net zorgde ervoor dat Djokovic zijn game alsnog kon behouden. Vervolgens was het de titelverdediger die druk begon te zetten en de eerste set met 6-4 naar zich toe wist te trekken. Stepanek gaf zich echter niet gewonnen en maakte het Djokovic ook in de tweede set niet gemakkelijk, maar na een break in de achtste game stoomde de nummer een van de wereld door naar de setwinst: 6-3.

De derde set begon met een game die maar liefst achttien minuten duurde. Stepanek voorkwam een vroege break, maar moest vervolgens nog twee keer aan de bak om een breekpunt weg te werken. Djokovic had aan het einde van de derde set nog iets over en voerde het niveau op, waarna met 7-5 de overwinning een feit was.

”Tipsy” met moeite langs Benneteau

Janko Tipsarevic (ATP-9) heeft ook in de derde ronde van de Australian Open een vijfsetter voor de kiezen gekregen. Had de Serviër het in de vorige ronde nog moeilijk tegen Lukas Lacko, dit keer moest hij diep gaan om te winnen van Julien Benneteau (ATP-38).

De nummer negen van de wereld kreeg het meteen aan het begin van de wedstrijd moeilijk en verloor de eerste set met 3-6. De Serviër herpakte zich in de tweede set, die met 6-4 werd gewonnen, maar de derde set ging weer verrassend naar Benneteau, met maar liefst 2-6. Het beste was er daarna echter wel af bij de Fransman, die veel onnodige fouten begon te maken. Tipsarevic maakte gretig gebruik van die slordige momenten, haalde de vierde set met 6-4 binnen en had vervolgens weinig moeite met Benneteau in de beslissende vijfde set.

In de vierde ronde wacht Tipsarevic wederom geen gemakkelijke partij. Dan is Nicolas Almargo, de huidige nummer elf in de ATP-ranking, de tegenstander. De Spanjaard was in straight sets te sterk voor Jerzy Janowicz (ATP-26): 7-6 7-6 6-1.