Djokovic naar halve finale Rolex Masters

Novak Djokovic (ATP-2) is simpel door naar de halve finale op het toernooi van Shanghai. De Serviër had geen moeite met zijn Duitse opponent Tommy Haas (ATP-21) en liet hem in 6-3 en 6-3 in het stof bijten.

Haas werd al vroeg in de eerste set gebroken, waarna het verhaal wel zo’n beetje geschreven was voor dat bedrijf. In de tweede set liet de Duitser meer van zich horen, door Djokovic twee keer te breken. Maar ”Nole” brak drie keer terug, waardoor de voormalig nummer één van de wereld ook de tweede set met 6-3 won.

In de halve finale zal Djokovic het morgen opnemen tegen Tomas Berdych (ATP-7) uit Tsjechië. Berdych, de nummer vier van de plaatsingslijst, was met 6-3 en 7-6 te sterk voor de als vijfde ingeschaalde Jo Wilfried Tsonga (ATP-6).

Het was voor de Tsjech zijn derde zege op Tsonga in vijf ontmoetingen. De vorige keer dat beide heren tegenover elkaar stonden, vorig jaar tijdens de ATP World Tour Finals, trok Tsonga in twee sets aan het langste eind.

Tweede halve finale gaat tussen Murray en Federer

Andy Murray (ATP-3) heeft zich in drie sets geplaatst voor de halve finale op het ATP-Masterstoernooi van Shanghai. De Schot boog een achterstand tegen Radek Stepanek (ATP-41) op tijd om zich bij de beste vier te scharen: 4-6 6-2 6-3.

Stepanek begon sterk aan zijn partij en wist tegen alle verwachtingen in de eerste set met 6-4 naar zich toe te trekken. Echter trok de Tsjech deze lijn niet door, waardoor Murray in het tweede en derde bedrijf weinig hinder ondervond van de nummer 41 van de wereld.

Om de finale in Shanghai te bereiken, zal Murray af moeten rekenen met Roger Federer (ATP-1). De Zwitserse nummer één van de wereld boekte een solide overwinning op Marin Cilic (ATP-16).

Federer brak Cilic direct en sleepte zo overtuigend de eerste set binnen. Cilic vocht in het tweede bedrijf terug, werkte een matchpoint van Federer weg, maar moest in de Zwitser toch zijn meerdere erkennen: 6-3 6-4.

De halve finales van de Rolex Masters zullen op zaterdag 13 oktober gespeeld worden. Morgenochtend blikt GrandSlamToernooi.nl vooruit naar deze twee boeiende halve finales.