Djokovic naar halve finale Western and Southern Open

Novak Djokovic (ATP-2) heeft zich verzekerd van een plekje in de halve finale van het Masterstoernooi in Cincinnati. De Serviër hoefde zich vrijdag niet bovenmatig in te spannen om Marin Cilic (ATP-15) naar huis te sturen. De nummer twee van de wereld gunde de 23-jarige Kroaat slechts vijf games: 6-3 en 6-2.

Djokovic was nog fris na de opgave van Nikolay Davydenko, bij een 6-0 voorsprong, in zijn derde ronde partij en kon daarvan profiteren in zijn duel met de Kroatische hardhitter. In de volgende ronde stuit Djokovic op Juan Martin Del Potro (ATP-9).

De Argentijn sloeg het sprookje van Jérémy Chardy (ATP-38) aan diggelen. De Fransman had in Cincinnati als lucky loser voor het eerst in zijn loopbaan weten af te rekenen met Andy Roddick en Andy Murray, maar een primeurzege op Del Potro bleek te veel gevraagd: 1-6 en 3-6.

De andere halve finale in Cincinnati zal gaan tussen Roger Federer (ATP-1) en zijn landgenoot Stanislas Wawrinka (ATP-26). Federer was in de kwartfinale in straight sets te sterk voor de thuisspelende Mardy Fish (ATP-20). Ondanks het feit dat de Zwitserse nummer één van de wereld slecht de helft van het aantal aces van Fish sloeg, hoefde hij geen enkel breakpunt weg te werken. Zelf benutte Federer twee van zijn vier breakkansen en won zodoende met 6-3 en 7-6.

Naast lucky loser Chardy, kan ook Stanislas Wawrinka gezien worden als dé verrassing van het toernooi. De 27-jarige landgenoot van Federer was in zijn kwartfinale in drie sets te sterk voor Milos Raonic (ATP-19): 2-6 7-6 6-4. Opvallend was dat Wawrinka slecht één breakkans kreeg in de gehele partij, namelijk in de derde set. Deze bleek achteraf beslissend voor de partij.

Programma zaterdag 18 augustus

Vanavond staan in Cincinnati de halve finales op het programma, de tijden staan weergeven in Nederlandse tijd:

19.00 uur: Juan Martin Del Potro – Novak Djokovic
21.00 uur: Roger Federer – Stanislas Wawrinka