Djokovic poulewinnaar groep A

Novak Djokovic (ATP-1) heeft ook zijn derde wedstrijd op de ATP World Tour Finals in Londen gewonnen. De Serviër was vrijdag in twee sets te sterk voor de Tsjech Tomas Berdych (ATP-6): 6-2 en 7-6.

Djokovic had aanvankelijk weinig problemen met Berdych. Hij won de eerste set met 6-2 en nam in het tweede bedrijf vlot een break voorsprong. Berdych knokte zich echter terug en sleepte een tiebreak uit het vuur. Daarin nam hij een 5-1 voorsprong en leken beide mannen ”all the way” te gaan. Djokovic besliste echter anders. Vanaf 3-6 won hij vijf punten op rij en stelde daarmee poulewinst veilig.

Murray in straight sets langs Tsonga

Naast Djokovic heeft ook Andy Murray (ATP-3) zich geplaatst voor de halve finales van de ATP World Tour Finals. De nummer drie van de wereld won vrijdag in Londen zijn laatste groepsduel van Jo-Wilfried Tsonga (ATP-8): 6-2, 7-6.

De zege was ruim voldoende voor Murray om zijn deelname aan het lucratieve Wereldkampioenschap te verlengen. De Schot hoefde tegen de Fransman slechts een set te winnen om zich bij de laatste vier te scharen. Voor Tsonga is het evenement in de O2 Arena voorbij.

Doordat Murray als nummer twee eindigt achter groepwinnaar Djokovic, zal de Schot in de halve eindstrijd vermoedelijk tegenover Roger Federer staan. De laatste twee ontmoetingen met Federer, waaronder één tijdens de finale van de Olympische Zomerspelen, werd tamelijk eenvoudig gewonnen door de 25-jarige Murray.

Uitslagen dubbelspel

Hieronder kunt u de uitslagen bekijken van de dubbelwedstrijden die op vrijdag 9 november gespeeld zijn.

R Lindstedt / H Tecau – F Nielsen / J Marray 6-3 7-5
M Bhupathi / R Bopanna – M Mirnyi / D Nestor 7-6 6-7 10-5

Frederik Nielsen en Jonathan Marray zijn de groepswinnaars geworden in groep B. De verrassende winnaars van Wimbledon 2012 zullen in de halve finale gaan spelen tegen de nummer twee van groep A. Mahesh Bhupathi en Rohan Bopanna gaan als nummer twee door naar de laatste vier.