Djokovic wil Federer van troon stoten op Rolex Masters

Tennisser Novak Djokovic gaat deze week in Shanghai proberen Roger Federer van de troon te stoten. Als de Zwitserse nummer één van de wereld al voor de kwartfinales wordt uitgeschakeld en de 25-jarige Serviër vervolgens het Mastertoernooi wint, is Djokovic terug aan kop. „Dat is het doel”, zei de Serviër gretig na zijn eindzege in Peking. „Deze titel helpt me absoluut in de race, maar het ligt nog steeds open. Er komen nog een paar grote toernooien aan.”

Federer blijft voorlopig op de troon zitten als hij de laatste acht haalt in Shanghai. „Ik hoop dat ik het jaar kan afsluiten als nummer één. Ik ga proberen hier in Shanghai goed te tennissen en van daaruit verder te gaan.”

De 31-jarige Zwitser kwam een maand geleden voor het laatst in actie, tijdens de gewonnen Daviscupwedstrijd tegen Nederland. Federer benadrukte dat zijn seizoen bij voorbaat al geslaagd is. „Het was mijn doel om weer een Grand Slamtoernooi te winnen en terug te komen op nummer één. Dat is gelukt. Als ik volledig gefocust zou zijn op het behouden van die plek, had ik de afgelopen weken wel gespeeld in Tokio en Peking.”

Haas verslaat Almagro in drie sets

Terwijl Djokovic en Federer speculeren over de koppositie van de ATP-ranglijst, werd er vandaag al getennisd in Shanghai. Tommy Haas (ATP-21) was in zijn openingspartij te sterk voor de Spanjaard Nicolas Almagro (ATP-11).

De overwinning kwam echter niet vanzelf voor de 34-jarige Duitser. Haas moest de eerste set met 6-4 naar Almagro laten gaan. Vervolgens stelde Haas met 7-6 in de tweede en 6-2 in de derde alsnog de zege veilig.

Programma dinsdag 9 oktober

Hieronder kunt u de de belangrijkste wedstrijd van dinsdag 9 oktober 2012 bekijken. Bijgevoegd zijn de Nederlandse aanvangstijden.

7.00 uur: Tomic – Mayer
8.00 uur: Anderson – Isner
9.20 uur: Matosevic – Raonic
12.00 uur: Stepanek – Hewitt
14.00 uur: Monaco – Verdasco