Djokovic wint ATP World Tour Finals 2012

De Servische tennisser Novak Djokovic (ATP-1) heeft voor de tweede keer in zijn carrière de ATP World Tour Finals gewonnen. De nummer één van de wereld, was in de finale van het eindejaarstoernooi te sterk voor de Zwitserse titelverdediger Roger Federer (ATP-2): 7-6 7-5.

De Serviër toonde in het gevecht tussen de twee beste tennissers van dit moment weer eens aan over vechtlust en veerkracht te beschikken. In de eerste set werd Djokovic in de tweede game gebroken, maar hij vocht zich terug en mocht op 5-4 zelf voor de set serveren. Federer toonde daar zijn klasse door terug te breken, waardoor uiteindelijk een tiebreak noodzakelijk werd. Daarin toonde Djokovic zich de sterkste.

In de tweede set leverde Djokovic opnieuw meteen zijn service in, maar opnieuw knokte hij zich terug. Federer had op 5-4 twee setpoints, maar verspeelde die en moest uiteindelijk de game afstaan aan Djokovic. De Zwitser leek even van slagen maakte voor zijn doen veel foutjes. Deze werden voor de huidige nummer één van de wereld genadeloos afgestraft: 7-5.

Granollers en Lopez pakken dubbeltitel in Londen

De Spaanse tennissers Marcel Granollers en Marc Lopez hebben in Londen de dubbeltitel veroverd op de ATP World Tour Finals. Het als zesde geplaatste duo was in de finale te sterk voor Mahesh Bhupathi en Rohan Bopanna uit India: 7-5 3-6 10-3.

Granollers en Lopez waren in de groepsfase onder andere te sterk voor Nederlander Jean Julien Rojer en zijn Pakistaanse partner Aisam-Ul-Haq Qureshi. Ook waren ze te sterk voor de als eerste geplaatste Amerikaanse tweeling Bob en Mike Bryan.

Het duo worden de eerste Spaanse winnaars van het eindejaarstoernooi sinds Juan Gisbert en Manuel Orantes in 1975. Komend weekeinde staan ze met Spanje in de finale van de Davis Cup tegenover Tsjechië. Later deze week zal er een vooruitblik geplaatst worden voor deze finale.