Djokovic wint in Miami van Devvarman

Novak-Djokovic-18-10-2012-1_250De als eerste geplaatste Novak Djokovic (ATP-1) heeft zich geplaatste voor de achtste finales van het Sony Open Tennistoernooi in Miami. De Serviër was in de derde ronde te sterk voor Somdev Devvarman, de nummer 254 van de wereld. Grootst was het optreden niet, maar enkel de winst telt.

De eerste set ging met 6-2 naar Djokovic, al maakte hij wel twaalf onnodige fouten. In het tweede bedrijf liep het niet veel beter en hield Devvarman zowaar wat langer stand. Uiteindelijk wist Djokovic de tweede set met 6-4 te winnen.

De 34-jarige Tommy Haas (ATP-18) is de volgende opponent van Djokovic. De Duitse routinier, eerder in drie sets te sterk voor Igor Sijsling, klopte Alexandr Dolgopolov (ATP-22). Vorig jaar in de finale van het ATP-toernooi in Washington was Haas nog de mindere, ditmaal won onze Oosterbuur met 6-3 en 6-2 van de nummer negentien van de plaatsingslijst.

Ferrer verslaat Italiaan Fognini

Ook David Ferrer (ATP-5) schaarde zich bij de laatste zestien. De Spanjaard, de nummer drie van de plaatsingslijst, versloeg Fabio Fognini (ATP-36) met 6-1 en 7-5.

De 30-jarige gravelbijter treft Kei Nishikori (ATP-15) in de vierde ronde. De zeven jaar jongere Japanner versloeg in de derde ronde Xavier Malisse (ATP-53) uit België. In een eentonige wedstrijd trok de top 20-speler met 6-2 7-5 aan het langste eind.

Geen verrassingen bij de dames

In het WTA-toernooi van Miami hebben Serena Williams en Maria Sharapova zich zonder kleerscheuren geplaatst voor de volgende ronde.

De Amerikaanse nummer één van de wereld was in de derde ronde met tweemaal 6-3 te sterk voor Ayumi Morita (WTA-50) uit Japan. Eerder dit jaar, in de derde ronde van de Australian Open 2013, maakte de pas 23-jarige Morita ook geen kans tegen de negen jaar oudere Williams.

De als tweede geplaatste Sharapova (WTA-2) moest aantreden tegen haar landgenote Elena Vesnina (WTA-32). Na een gelijkwaardige eerste set, die met 6-4 gewonnen werd door Sharapova, was er in het tweede bedrijf een groter kwaliteitsverschil. De nummer twee van de wereld won deze set met 6-2.