Drie grote toernooien, drie grote winnaars

In de zomermaanden mei, juni, juli en augustus was het smullen voor de echte tennisliefhebber. Er werden een aantal grote toernooien afgewerkt: Roland Garros, Wimbledon en als kers op de taart het Olympisch tennistoernooi. De drie toernooien kende allen een andere winnaar.

Mei

In mei 2012 werd naast het Masterstoernooi in Rome, ook Roland Garros 2012 afgewerkt. Gravelbijter Rafael Nadal stond opnieuw in de finale van ”zijn” Grand Slam toernooi. In de finale was de Spanjaard, die gedurende het toernooi geen één set verloor, in vier sets te sterk voor Novak Djokovic: 6-4 6-3 2-6 7-5. Door het slechte weer werd de finale gespeeld over twee dagen.

Juni

Twee weken na de finale van Roland Garros, ging in Londen Wimbledon 2012 van start. De grootste verrassing vond plaats op 28 juni. De relatief onbekende Lukas Rosol wist op deze dag te winnen van Rafael Nadal. Met een 6-7 6-4 6-4 2-6 6-4 overwinning zorgde de Tsjech voor een geweldige sensatie.

De finale van het derde Major toernooi van het jaar ging tussen Roger Federer en publiekslieveling Andy Murray. Terwijl het Britse publiek eindelijk hoopte op een zege van Murray, ging Federer er met de winst vandoor.

Juli

In de zevende maand van het jaar boekte Nederlander Robin Haase zijn tweede ATP-overwinning in zijn carriere. Haase prolongeerde namelijk zijn titel in het Oostenrijkse Kitzbühel.  Na een moeizame start tegen Philipp Oswald kwam de Hagenees op stoom en versloeg de als eerste geplaatste Philipp Kohlschreiber in de eindstrijd.

Door deze overwinning bereikte Haase zijn beste rating tot nu toe, een 33e positie op de wereldranglijst.

Augustus

Deels in augustus werd er nog een groot evenement afgewerkt, namelijk de Olympische Zomerspelen 2012. De finale, afgewerkt op 5 augustus, zag er hetzelfde uit als anderhalve maand eerder: Roger Federer vs Andy Murray.

Ditmaal had ”the FedExpress” niets in de brengen in de eindstrijd. De Brit Murray won met grote cijfers: 6-2 6-1 6-4.