Drie Nederlanders in actie op kwalificatietoernooi US Open 2013

US Open 2013Op dinsdag 20 augustus begint in New York het kwalificatietoernooi van de US Open 2013. Drie Nederlanders maken op de eerste dag hun opwachting op het Amerikaanse hardcourt: Boy Westerhof, Richel Hogenkamp en Angelique van der Meet.

Boy Westerhof – Stephane Robert

De eerste Nederlander die vandaag in actie komt is de 27-jarige Boy Westerhof (ATP-275). Hij gaat het opnemen tegen Stephane Robert, de nummer 150 van de wereld. De twee rechtshandige tennissers beginnen om 17.00 uur Nederlandse tijd aan hun partij.

Westerhof en Robert hebben één keer eerder tegen elkaar gespeeld, deze ontmoeting vond dit jaar plaats op het Challenger-toernooi in San Juan. De Nederlander stapte op het Argentijnse gravel met een 6-1 6-4 overwinning van de baan.

Richel Hogenkamp – Jovana Jaksic

De 21-jarige Richel Hogenkamp (WTA-198) treft Jovana Jaksic (WTA-160) in de openingsronde van het kwalificatietoernooi. De twee dames betreden om 21.30 uur Nederlandse tijd de baan in New York.

Hogenkamp, die gaat beginnen aan haar tweede kwalificatietoernooi, zal het zwaar krijgen in haar wedstrijd met de hoger geplaatste Jaksic. De Servische speelde dit jaar al 26 wedstrijden op hardcourt, waarvan ze er 22 wist te winnen. Ze won het ITF-toernooi in Balikpapan en Woking.

Angelique van der Meet – Beatriz Garcia-Vidagany

De Nederlandse dag in New York wordt afgesloten met de wedstrijd tussen Angelique van der Meet (WTA-258) en Beatriz Garcia-Vidagany (WTA-214). Deze partij staat om 23.00 uur Nederlandse tijd op het programma.

Voor Van der Meet wordt het haar kwalificatietoernooi van een Grand Slam. De 22-jarige Nederlandse heeft haar deelname te danken aan een sterke reeks ITF-toernooien in de maand juli. Of ze ook op dit podium kan presteren moeten we afwachten, het is voor deze jonge speelster al mooi dat ze haar debuut mag maken op de hardcourtbanen in Flushing Meadows.

Huta Galung komt morgen in actie

Naast Westerhof, Hogenkamp en Van der Meet maakt ook Jesse Huta Galung deel uit van de Nederlandse equipe in het kwalificatietoernooi. De kersverse top 100 speler neemt het op woensdag 21 augustus op tegen Florent Serra.

US Open 2013

Het vierde en laatste Grand Slam toernooi van het jaar wordt gehouden van 26 augustus 2013 tot en met 8 september 2013. Gedurende deze twee weken besteedt GrandSlamToernooi.nl veel aandacht aan dit grootschalige tennisevenement.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op US Open 2013