Drie Nederlanders rechtstreeks in hoofdtoernooi US Open 2014

Kiki Bertens, Robin Haase en Igor Sijsling hoeven geen kwalificaties te spelen voor de US Open 2014, het laatste Grand Slam toernooi van dit jaar. De drie Nederlanders zijn op basis van hun positie op de wereldranglijst rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi, zo heeft de organisatie laten weten.

De 22-jarige Bertens is de huidige nummer 79 op de WTA-ranglijst. Voor Roland Garros en Wimbledon was ze nog wel veroordeeld tot het kwalificatietoernooi. In Parijs schopte ze het vanuit de voorrondes zelfs tot de laatste zestien. Op het heilige gras van Wimbledon bleef ze steken in de eerste kwalificatieronde.

Bertens maakte in 2012 haar debuut op Flushing Meadows, ze overleefde de eerste schifting maar verloor in de tweede ronde. Vorig jaar kende ze minder succes, ze kon direct haar koffers pakken na een nederlaag tegen Jie Zheng.

Haase en Sijsling waren al zeker van deelname aan het vierde en laatste Major-toernooi van het jaar. Het is wel te hopen dat ze dit jaar beter presteren dan in 2013, toen was de eerste ronde al direct het eindstation. Haase ging ten onder tegen qualifier Frank Dancevic en Sijsling moest zijn meerdere erkennen in Evgeny Donskoy.

Nederlanders in kwalificatietoernooi US Open

Naast Bertens, Haase en Sijsling maken meer Nederlanders in augustus de oversteek naar New York. Spelers als Arantxa Rus, Richel Hogenkamp, Indy de Vroome, Thiemo de Bakker en Jesse Huta Galung zullen via de voorrondes een plekje in het hoofdtoernooi proberen te bemachtigen.

Het kwalificatietoernooi voor de US Open Tennis start één week eerder, namelijk op maandag 18 augustus.

US Open 2014

Van maandag 25 augustus tot en met maandag 8 september 2014 vindt op de hardcourtbanen in New York het laatste Grand Slam toernooi van het jaar plaats. Gedurende deze twee weken besteedt GrandSlamToernooi.nl dagelijks veel aandacht aan de prestaties van de tennistoppers van de ATP- en WTA-Tour.