Dubbelspel wordt cruciaal voor Nederland: Davis Cup live streaming

De Davis Cup-ontmoeting tussen Nederland en Tsjechië is nog volledig in evenwicht na de eerste speeldag. Robin Haase zorgde in de openingswedstrijd voor een verrassing door in een spannende vijfsetter af te rekenen met Radek Stepanek. Aansluitend maakte Tomas Berdych zijn favorietenrol waar door in straight sets te winnen van Igor Sijsling.

Voor kopman Haase was het zijn eerste overwinning van 2014, hij was dan ook erg tevreden met het resultaat. ”Ik denk dat ik vandaag goed retourneerde en mijn forehand zat er lekker op”, aldus Haase. ”Op breakpoints tegen speelde ik goede punten. Ik probeerde te variëren in mijn tempo door rustige ballen af te wisselen met agressief spel.”

Sijsling kansloos tegen ijzersterke Berdych

In het tweede enkelspel moest Sijsling het opnemen tegen Berdych, die vorige week nog in de halve finale stond van de Australian Open. De 26-jarige Nederlander werd volledig overklast en stapte met een 6-3 6-3 en 6-0 nederlaag van de baan af.

Captain Jan Siemerink kon na afloop niets anders dan credits geven aan het spel van ‘Birdman’. ”Igor werd echt overklast, overpowered en was niet in staat om er iets tegenin te brengen. Alle credits gaan naar Berdych. Hij is in vorm en haalt niet voor niets de halve finale van de Australian Open. Dit was echte wereldtop. De wedstrijd hiervoor tussen Robin Haase en Radek Stepanek zit net onder dat niveau. Berdych heeft gedemonstreerd wat wereldklasse is. Igor was daarvan het slachtoffer.”

Winst in dubbelspel van groot belang voor Nederland

Vandaag staat in de CEZ Arena het belangrijke dubbelspel op het programma. Vooralsnog staan Jean Julien Rojer en Thiemo de Bakker opgesteld aan Nederlandse zijde en kiezen de Tsjechen voor Lukas Rosol en Jiri Vesely. Beide captains hebben echter de mogelijkheid om tot één uur voor de wedstrijd de opstelling te wijzigen.

Siemerink liet tijdens de afsluitende persconferentie op vrijdag al doorschemeren dat hij vandaag kiest voor de sterkst mogelijke opstelling. Wanneer Haase voldoende hersteld is van zijn zware vijfsetter tegen Stepanek, dan zal hij een koppel vormen met dubbelspecialist Jean Julien Rojer. Dit gaat ten kosten van Thiemo de Bakker.

De dubbelwedstrijd tussen Nederland en Tsjechië is zaterdag 1 februari vanaf 14.00 uur LIVE te volgen via Unibet. Nog geen account? Maak er gratis een aan op de website van Unibet en ontvang €50,- bonus.

Davis Cup Wereldgroep: Nederland – Tsjechië

De Davis Cup Wereldgroep ontmoeting tussen Nederland en Tsjechië vindt plaats van vrijdag 31 januari tot en met zondag 2 februari. De wedstrijden worden gespeeld op de indoorbaan in de CEZ Arena in Ostrava. De winnaar van dit duel plaatst zich voor de tweede ronde van het Davis Cup toernooi. Voor de verliezer wacht een play-off duel in september.

Wedden op Davis Cup

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Maak gratis een account aan op de website van Unibet en ontvang € 50,- bonus!

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws