EK Padel 2013: Let the padel begins

NED-ENGDe dag begint voor ons om 8.45 uur. Na het ontbijt zijn we naar de wedstrijdbanen gereden, om de dag te starten met een oefeninterland tegen Duitsland. Ondanks de rivaliteit stond de wedstrijd toch vooral in het teken van trainen. Vooral op de tips die we gisteren kregen van Lucas. Daarnaast stonden we in andere samenstellingen te spelen dan normaal

De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel, maar daarbij hebben we niet het achterste van onze tong laten zien. Op wat Duitse oerkreten van onze Tukkers na, verliep de wedstrijd ook in gemoedelijke sfeer. En dat voor een burenruzie.

Na deze sessie bleven we op locatie om daar een gesponsorde lunch door de toernooidirecteur te nuttigen. Daarna begon de voorbereiding op onze wedstrijd tegen Engeland A. Ook werd de Britse derby tussen Engeland B en Ierland bekeken.

Verslag Nederland – Engeland A

HD1: Bart Mees & Peter Bruijsten speelde tegen twee jonge Engelsmannen. Hun linkerspeler was afgelopen WK de revelatie en werd begeerd door vele trainers uit Spanje. Hij maakte uiteindelijk dan ook het verschil en ondanks de goede wedstrijd werd het: 3-6 3-6.

HD2: Marcel Bogaarts & Coen Beltman speelde tegen twee Engelsen waaronder een sterke linkshandige speler.  Vooral de combinatie van een links en rechtshandige speler was wennen en maakte het spelen van de gebruikelijke lobs moeilijker. Vooral ook omdat die lobs vaak afgemaakt werden door hem uit de baan te slaan. Ondanks de goede pot werd het: 4-6 3-6.

HD3: Joost Snellink & Berend Boers speelde tegen twee ‘wat’ oudere spelers. Zij vormden een uitstekend duo en een van die Engelsen, Daniel Kiernan, is voormalig nr 150 van de wereld dubbels met tennis. Ondanks dat speelde onze Nederlanders het beste padel en konden we vooral onze vingers aflikken bij de smashes van Joost. Echter werden sommige volley rallies verloren van de oud-dubbelspeler die op Wimbledon Tennis zowel de mix als herendubbel speelde. Na twee spannende sets werd het knap: 7-6 6-4

De eindstand is dus 1-2. Nu kunnen we ons opmaken voor de wedstrijd van morgen tegen Malaga. Deze start om 10.00 uur en na deze dag vol nieuwe ervaringen en inspanningen is een goede nachtrust zeer welkom.