EK Padel 2013: The day before

Nederlands teamDag 2 van de EK-missie begon alweer om 8.30 uur. Om 10.00 uur startte de eerste training van de dag. De dag ontwaakte pas en wij stonden ons al in het zweet te werken.Het doel van de training was het verbeteren van de smash en het spelen in verschillende samenstellingen. Na twee uur padelen en een behoorlijk aantal sets later, vertrokken we weer richting het appartement.

Omdat de tweede training om 16.00 uur startte, was er tijd voor wat boodschappen, lunch en het genieten van de warme zon. Om 15.30 uur vertrokken we naar een andere trainingslocatie. We gingen trainen onder leiding van de voormalig nummer dertien van de wereld, Lucas Eslava. Eslava gaf ons behoorlijk wat nieuwe inzichten, maar zag ook de progressie die we maakte sinds vorig jaar. Echter, als we kijken naar zijn niveau, hebben we nog een aantal stapjes te maken.

Bij de traininglocatie was er ook fitnessapparatuur en spinning aanwezig om ons warm te houden tussen de trainingen door. Na de intensieve training zijn we huiswaarts gekeerd om te douchen.

In de tijd dat we even aan het bijkomen en aan het douchen waren, presenteerde de bondscoach ons het programma van morgen. Natuurlijk staat daar de eerste wedstrijd op tegen Engeland A om 16.00 uur, maar de bomdscoach had een verrassing in petto. We beginnen morgen met een trainingssessie tegen aartsrivaal Duitsland. Dit natuurlijk om in het goede ritme te komen en ons te testen, maar daarnaast om alvast revanche te nemen.

Geheel volgens de Spaanse cultuur gingen we vanavond pas rond 21.00 uur eten. Dit zal een goede pasta zijn, zodat we morgen topfit aan de start verschijnen.

De volgende update zal hopelijk het verslag worden van twee gewonnen wedstrijden. Binnen ons team nu de vraag welke wedstrijd we het liefste als Nederlands team willen winnen; de oefeninterland tegen de oosterburen of de interland tegen de Engelsen.