Excentrieke Fabio Fognini zorgt voor opschudding in St. Petersburg

Fabio Fognini heeft zich vandaag voor de tweede keer in twee maanden tijd van zijn slechtste kant laten zien. De kleine Italiaan gaf met nog twee punten te spelen plotseling op. Vorig jaar bereikte Fognini nog de finale op het Russische toernooi, die hij verloor van Martin Klizan.

Michal Przysiezny was slechts twee punten verwijderd van de zege, toen Fognini bij een 3-6 3-5 en 0-30 achterstand uit het niets stopte met spelen. Na een lange discussie met de scheidsrechter en een dubbele fout, gaf de Italiaan zijn tegenstander een hand en verdween van het toneel.

Vorige maand blameerde Fognini zich door in Cincinnati tegen Radek Stepanek met een aantal bewuste voetfouten en dubbele fouten een partij uit handen te geven. Toch heeft de Italiaan dit jaar ook een aantal positieve dingen laten zien. Hij behaalde in de maand juli namelijk in één maand zijn eerste twee ATP-titels en stond ook in de finale in Umag.

Andreev stopt met professioneel tennis

De 30-jarige Igor Andreev heeft vandaag bekend gemaakt na dit jaar te stoppen met het spelen van professioneel tennis. De voormalig nummer 18 van de wereld, die te maken had met diverse blessures, is inmiddels afgezakt naar plaats 991 op de ATP-ranglijst.

”Wegens verschillende factoren is dit mijn laatste jaar op de tour”, aldus Andreev aan Russische media. ”De afgelopen jaren heb ik last gehad van verschillende blessures en die hebben een beslissende rol gespeeld. Maar het leven gaat door en ik hoop in de sport betrokken te blijven.”

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws