Family Circle Cup 2013: Arantxa Rus vs Anabel Medina Garrigues

Arantxa Rus (3)De Nederlandse Arantxa Rus (WTA-84) speelt maandag 1 april tegen de Spaanse Anabel Medina Garrigues (WTA-59). Het betreft een eerste ronde partij van het graveltoernooi in Charleston. De partij gaat om 19.15 uur Nederlandse tijd van start.

Rus wacht in 2013 altijd nog op haar eerste overwinning. Alle zeven gespeelde wedstrijd gingen verloren, met als dieptepunt haar nederlaag vorige week in de eerste ronde van het ITF-toernooi in Osprey. Titelverdedigster Rus verloor hier in straight sets van de lager geklasseerde Mariana Duque-Marino. Door deze verliespartij zakte de 22-jarige Nederlandse opnieuw een aantal plaatsen op de WTA-ranglijst. Ze staat nu 84e.

Haar tegenspeelster van vandaag, Medina Garrigues, boekte dit jaar nog geen aansprekende resultaten. Wel pakte ze de afgelopen twee toernooien, in Indian Wells en Miami, een rondje mee. In 2013 staat de teller voor haar op zeven zeges en acht nederlagen.

Rus en Medina Garrigues hebben in het verleden één keer eerder tegen elkaar gespeeld. Dit was in de eerste ronde van het grastoernooi van Rosmalen. In 2010 was de 22-jarige Rus met 4-6 6-2 6-3 te sterk voor de acht jaar oudere Spaanse.

Medina Garrigues favoriet tegen Rus

De Spaanse Marina Garrigues is neergezet als favoriet voor de wedstrijd tegen Rus. Liefhebbers kunnen de wedstrijd vanaf 19.15 uur Nederlandse tijd live volgen via Unibet TV.

De Bakker terug in de top 100

Thiemo de Bakker is vandaag teruggekeerd in de top 100 van de wereld. Het is voor het eerst sinds augustus 2011 dat de Nederlander weer terug te vinden is binnen de ”magische” top 100. Met zijn 97e positie is de Bakker waarschijnlijk zeker van een plek in het hoofdtoernooi van Roland Garros, het tweede Grand Slam toernooi van het jaar dat volgende maand in Parijs gespeeld wordt.

Robin Haase is nog steeds de beste Nederlander, hij staat 52e. Igor Sijsling steeg vier plaatsen en is terug te vinden op de 70e positie.

Bij de dames is Kiki Bertens de beste Nederlandse met een 44e plaats. Arantxa Rus, die haar toernooioverwinning in Osprey niet kon prolongeren, zakte naar een 84e positie.