Family Circle Cup: Samantha Stosur tegen Marina Erakovic

Sam-StosurSamantha Stosur (WTA-9) – Marina Erakovic (WTA-65) is de belangrijkste wedstrijd van woensdag 3 april op het grote WTA-toernooi in Charleston. De Australische en Nieuw Zeelandse betreden om 18.30 uur Nederlandse tijd het gemalen baksteen.

Het zal voor de huidige nummer negen van de wereld haar eerste gravelwedstrijd van 2013 worden. Stosur, die op gravel veel profijt heeft van haar kick service, genoot in de eerste ronde namelijk van een bye. Ze is geen onbekende op de Family Circle Cup in Charleston. Bij haar eerste deelname in 2010 won ze het toernooi en vorig jaar bereikte ze de halve finale.

Erakovic moest in de eerste ronde gelijk aan de bak. De 25-jarige speelster versloeg Hantuchova in de openingsronde. In een spannende partij trok Erakovic met 7-6 en 6-4 aan het langste eind.

Stosur en Erakovic hebben in het verleden twee keer eerder tegen elkaar gespeeld. In beide gevallen had Stosur geen hinder van de nummer 65 van de wereld. Ook voor deze derde ontmoeting wordt er niet veel verwacht van Erakovic, wat betekent dat Stosur de favoriet is.

Voorbeschouwing: Caroline Wozniacki – Silvia Soler-Espinosa

Naast de nummer negen, komt ook de nummer tien van de WTA-Tour vandaag in actie. Carolina Wozniacki gaat het opnemen tegen de 25-jarige Spaanse Silvia Soler-Espinosa (WTA-68). Deze wedstrijd begint op woensdag 3 april om 17.15 uur Nederlandse tijd.

Na een lange tijd aan de top te hebben gestaan, is de 22-jarige Wozniacki weggezakt naar de tiende plaats op de wereldranglijst. Dit betekent niet dat de Deense geen goede resultaten meer boekt. Op het WTA-toernooi van Indian Wells schopte ze het tot de finale, waarin Sharapova uiteindelijk te sterk was. Na deze sterke prestatie, werd ze echter al vroeg uitgeschakeld in Miami.

Haar tegenspeelster van vandaag, Soler-Espinosa, verraste vriend en vijand door in de openingsronde af te rekenen met Schiavone. De Italiaanse, in 2010 nog winnares van Roland Garros, verloor met 3-6 6-4 en 7-6 van de nummer 68 van de wereld.

Desondanks blijft Wozniacki de grote favoriete voor een plek in de derde ronde van het graveltoernooi in Charleston. De wedstrijd is, net als de wedstrijd Stosur-Erakovic, live te volgen via Unibet TV.