Favorieten bereiken derde ronde in Shanghai

Jo-Wilfried Tsonga (ATP-6) heeft zich in twee pittige sets geplaatst voor de derde ronde van het toernooi in Shanghai. Landgenoot Benoît Paire (ATP-52) bleek een taaie: 7-6 7-5.

Het was inmiddels donker toen Tsonga zijn matchpoint benutte na een aantrekkelijk treffen tussen de beide Franse spelers. Paire gaf Tsonga meer dan voldoende tegengas, wat af en toe resulteerde in spectaculair tennis. Uiteindelijk was het wel de onderlinge favoriet die het karwei afmaakte.

Ondertussen hoefde Andy Murray (ATP-3) weinig moeite te doen om de volgende ronde te bereiken. Zijn tegenstander, de Duitser Florian Mayer (ATP-25), gaf een walk over wegens een rugkwetsuur.

Federer verslaat Lu in Shanghai

Roger Federer (ATP-1) is door naar de derde ronde op het toernooi van Shanghai. De nummer één van de wereld moest alleen in de tweede set even aan de bak tegen de Taiwanees Yen-Hsun Lu (ATP-62): 6-3 7-5.

Lu werd redelijk gemakkelijk opzij gezet in de eerste set, maar behield zijn opslag lange tijd in het tweede bedrijf. Federer kon echter op tijd een tandje bijschakelen, zodat hij zonder setverlies een ronde verder was.

In de derde ronde treft Federer landgenoot en trainingsmaatje Stanislas Wawrinka, die in drie sets won van Denis Istomin: 6-4 4-6 6-4.

Djokovic in derde ronde tegen Spanjaard Lopez

Novak Djokovic (ATP-2) heeft zich vrij gemakkelijk geplaatst voor de derde ronde in Shanghai. De Serviër hoefde niet heel diep te gaan tegen Grigor Dimitrov (ATP-56) en versloeg hem met 6-3 6-2.

Djokovic staat in de derde ronde tegenover Feliciano Lopez (ATP-29), die Philipp Kohlschreiber (ATP-19) uitschakelde. De Spajaard hoefde evenmin een set prijs te geven en won in 6-3 en 6-4.

Programma donderdag 11 oktober

Op donderdag 11 oktober staan de eerste derde ronde wedstrijden op het programma. De belangrijkste wedstrijden kunt u hieronder bekijken, bijgevoegd zijn de aanvangstijden volgens Nederlandse tijd.

08.00 uur: Tsonga – Baghdatis
09.20 uur: Djokovic – Lopez
10.40 uur: Cilic – Verdasco
12.00 uur: Murray – Dolgopolov
14.00 uur: Federer – Wawrinka