Favorieten dames Roland Garros 2014

Vanaf zondag 25 mei staat Parijs weer twee weken in het tegen van het meest prestigieuze graveltoernooi ter wereld, Roland Garros. Titelverdedigster Serena Williams behoort ook dit jaar weer tot een van de topfavorieten voor de eindzege op het tweede Grand Slam toernooi van het jaar.

1. Serena Williams

Tweevoudig Roland Garros-winnares Serena Williams is in onze ogen dé topfavoriet voor een nieuwe titel op Roland Garros. De Amerikaanse kende dit jaar een valse start met een snelle uitschakeling in Charleston, maar dit overkomt iedere topper wel eens. Aankomende week in Madrid laat ze weer zien waarom ze op dit moment de onbetwiste nummer één van de wereld is.

2. Na Li

Na Li is bezig aan een erg sterk jaar. Na haar toernooizeges in Shengzh en op de Australian Open, toonde ze ook in Miami en Indian Wells haar grote vorm. De Roland Garros-winnares van 2009 verloor vorig jaar al in de tweede ronde van Bethanie Mattek, maar ze gaat over een kleine maand aantonen dat dit slechts een incident was.

3. Maria Sharapova

De 27-jarige Maria Sharapova is, ondanks haar lage klassering op de wereldranglijst, toch een van de favorieten voor Roland Garros 2014. De Russin schreef het grootste graveltoernooi ter wereld twee jaar geleden op haar naam, waarmee ze haar ‘career slam’ compleet maakte. Afgelopen jaar stond ‘Masha’ ook in de finale, deze ging echter verloren tegen Serena Williams.

4. Viktoria Azarenka

Onze lijst van topfavorieten wordt gecompleteerd met Viktoria Azarenka uit Wit-Rusland. De 24-jarige ‘Vika’ behoort al jaren tot de wereldtop, maar lijkt zich nooit op haar gemak te voelen op het gemalen baksteen. Ze won tot dusver slechts één WTA-toernooi op gravel, in Marbella 2011, en op Roland Garros reikte ze het nooit verder dan de halve finale. Desondanks zien we in Azarenka toch een gevaarlijke outsider die vriend en vijand kan gaan verrassen!

Roland Garros 2014

Op zondag 25 mei gaat op het gravel in Parijs een nieuwe editie van Roland Garros van start. Het grootste graveltoernooi ter wereld duurt tot en met zondag 8 juni. Bezoek gedurende deze twee weken dagelijks onze website om volledig op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op de Open Franse Tenniskampioenschappen.