Favorieten dames US Open 2014

Het vierde en laatste Grand Slam toernooi van het jaar, de US Open 2014, begint op maandag 25 augustus 2014. Het toernooi werd vorig jaar gewonnen door Serena Williams. De Amerikaanse behoort ook dit jaar weer tot de topfavorieten, samen met Maria Sharapova en Petra Kvitova.

1. Serena Williams

Vijfvoudig winnaar Serena Williams is door ons aangewezen als dé topfavoriet voor de US Open 2014. De inmiddels 32-jarige Amerikaanse debuteerde in 1998 en won een jaar later al haar eerste Major in New York. Dit jaar presteert Williams echter niet al te best op de Grand Slam toernooien. Op de Australian Open, Roland Garros en op Wimbledon werd ze al voor de kwartfinales naar huis gestuurd. In eigen land wil ze de tennisfans laten zien dat ze het spelletje nog altijd niet verleerd is.

2. Maria Sharapova

Maria Sharapova is onze nummer twee in dit lijstje. ‘Masha’ kwam vorig jaar niet in actie op Flushing Meadows, ze had teveel last van een blessure. Haar beste jaar kende ze in 2006, toen ze het toernooi op haar naam schreef. Verder reikte ze het, op 2005 en 2012 na, nooit verder dan de vierde ronde. Aan Sharapova dit jaar de taak om aan te tonen dat ze het tot het finaleweekend kan schoppen.

3. Petra Kvitova

Kersverse Wimbledon-winnares Petra Kvitova mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. De linkshandige Tsjechische lijkt haar vorm van een aantal jaar geleden weer te hebben gevonden en gaat op jacht naar de nummer één positie. Ze wist echter nog nooit echt te imponeren op de US Open. Haar beste prestatie is een plaats bij de laatste zestien, vorig jaar strandde ze in de derde ronde.

US Open Tennis

Op maandag 25 augustus gaat in New York een nieuwe editie van de US Open van start. Het grootste hardcourttoernooi ter wereld duurt tot en met maandag 8 september. Bezoek gedurende deze twee weken dagelijks onze website om volledig op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.