Favorieten dames Wimbledon 2014

Het derde Grand Slam toernooi van het jaar, Wimbledon, begint op maandag 23 juni 2014. Het ‘Major’ toernooi werd vorig jaar gewonnen door de inmiddels gestopte Marion Bartoli. Dit jaar zijn Serena Williams, Maria Sharapova en Simona Halep de drie topfavorieten voor de titel.

1. Serena Williams

De inmiddels 32-jarige Serena Williams is onze topfavoriet voor de eindzege op Wimbledon 2014. De Amerikaanse schreef het toernooi zowel in het enkelspel als in het dubbelspel vijf keer op haar naam.

Wil ze ook echt kans maken op de titel dan zal ze wel beter moet de dag moeten komen dan op de laatste twee ‘Slams’. Op de Australian Open stond ze nog in de vierde ronde, maar op Roland Garros ging ze al in de tweede ronde onderuit tegen de laag geklasseerde Garbine Mugurez Blanco.

2. Maria Sharapova

Maria Sharapova mag natuurlijk niet in dit rijtje. ‘Masha’ wist het toernooi in 2004 al eens te winnen, al zijn de prestaties van de laatste twee jaar niet om over naar huis te schrijven. In 2012 verloor ze in de vierde ronde en vorig jaar zelfs al in de tweede ronde.

Met haar nieuwe coach Sven Groeneveld kende ze een uitstekend gravelseizoen met toernooizeges in Stuttgart, Madrid en op Roland Garros. Aan de huidige nummer vijf van de wereld de taak om deze serie voort te zetten in het grasseizoen.

3. Simona Halep

Simona Halep is in onze ogen een gevaarlijke outsider voor de titel. De Roemeense is bezig aan een sterke opmars, die vorig jaar al werd ingezet. Naast een uitstekende graveltennisster is ze ook erg sterk op gras. Ze won vorig jaar het toernooi van Rosmalen en maakte het Na Li moeilijk in de tweede ronde op Wimbledon 2013.

Wedden op Wimbledon 2014

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het live kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.