Favorieten damestoernooi Olympische Spelen 2012

Olympische Spelen 2012 tennis gaan morgen van startVanaf morgen gaat op de grasbanen van Wimbledon het Olympische tennistoernooi van start. Gedurende één week zullen 64 vrouwen gaan uitmaken, wie de nieuwe Olympische kampioen wordt. GrandSlamToernooi heeft voor u een top 3 gemaakt van de grootste kanshebbers voor dit geweldige evenement. Bijgevoegd zijn de noteringen van Unibet en Bwin.

1. Serena Williams

De Amerikaanse Williams wordt gezien als dé grote titelfavoriet. Williams, kwartfinaliste in 2008, was vorige maand ook al de sterkste op het complex van Wimbledon.

In het dubbelspel is Williams overigens al twee keer Olympisch Kampioen geworden. Aan de zijde van zus Venus, was het duo in 2000 en 2008 de stekste bij het dames dubbelspel. In Sydney wonnen de Amerikaanse zusjes van het Nederlandse duo Boogert en Oremans.

Notering Unibet: 2.60
Notering Bwin: 1.35

2. Maria Sharapova

Van Maria Sharapova wordt komende week ook veel verwacht. De 25-jarige Russische is als derde geplaatst en zal in de openingsronde aantreden tegen Shahar Peer uit Israël. Wanneer Sharapova de tweede ronde bereikt, dan wacht Lucie Safarova of de Britse Laura Robson.

Op de Zomerspelen van 2008 ontbrak Sharapova wegens een schouderblessure. Dit jaar laat ze echter zien terug op niveau te zijn. Sharapova was de sterkste op Roland Garros en heeft zo alle Grand Slam toernooien één keer gewonnen. Wie weet kan ze hier ook nog een gouden medaille aan toevoegen.

Notering Unibet: 6.00
Notering Bwin: 1.90

3. Victoria Azarenka

Topseed Azarenka kan uiteraard niet ontbreken bij de grootste favorieten van het dames enkelspel. De huidige nummer één van de wereld verloor vier jaar geleden in de derde ronde van Serena Williams.

Het enige grastoernooi wat de Wit-Russische tennisster dit jaar heeft gespeeld is Wimbledon. Hier verloor ze in de halve finale opnieuw van Serena Williams, de latere winnares. Kan ze komende week eindelijk haar revanche nemen op de Amerikaanse hardhitter?

Notering Unibet: 6.00
Notering Bwin: 2.30