Favorieten heren Roland Garros 2014

Over een kleine maand begint in Parijs het grootste graveltoernooi ter wereld, Roland Garros. Graag blikken wij vast vooruit op dit mooie Grand Slam evenement en hebben wij de favorieten voor het herentoernooi voor u op een rij gezet.

1. Rafael Nadal

Titelverdediger Rafael Nadal wordt vooraf gezien als dé grote favoriet voor een nieuwe titel in Parijs. De Spanjaard heeft momenteel acht titels op Roland Garros en is 28 wedstrijden op rij ongeslagen op het Franse gravel.

Ondanks het feit dat Nadal bekend staat als de beste graveltennisser aller tijden, is hij dit jaar niet onverslaanbaar op zijn geliefde ondergrond. In Monte Carlo leed hij een pijnlijke nederlaag tegen David Ferrer en afgelopen week in Barcelona verloor hij van landgenoot Nicolas Almagro.

Toch verwacht ik dat Nadal goed voorbereid aan Roland Garros begint en zijn titel gaat prolongeren.

2. Novak Djokovic

Novak Djokovic is volgens ons de enige tennisser die Nadal kan afhouden van zijn negende titel in Parijs. De 26-jarige Serviër wil ten koste van alles Roland Garros winnen, want dit is het enige ‘Slam’ toernooi dat nog ontbreekt in zijn prijzenkost. Eén keer eerder stond hij in de finale, deze ging twee jaar geleden verloren tegen wie anders dan Rafael Nadal.

3. Stanislas Wawrinka

De kersverse Australian Open 2014-kampioen Stanislas Wawrinka completeert de top 3 van favorieten voor Roland Garros. ‘Stanimal’ kende een goede start van zijn gravelseizoen, want hij won namelijk het prestigieuze Masters-toernooi in Monte Carlo. In de finale was hij in drie sets te sterk voor zijn landgenoot en goede vriend Roger Federer.

Op de Franse Open Tenniskampioenschappen kwam de 29-jarige Zwitser echter nooit verder dan de kwartfinale. Deze mijlpaal bereikte hij afgelopen jaar, hij verloor uiteindelijk kansloos van Rafael Nadal.

Federer en Ferrer outsiders

Roger Federer en David Ferrer behoren dit jaar niet tot de top 3 van favorieten voor de eindzege op Roland Garros. Beide heren worden wel gezien als gevaarlijke outsiders en ze weten hoe het voelt om in de finale te staan. Federer speelde vijf finales, waarvan hij er één wist te winnen. ‘Ferru’ stond afgelopen jaar voor het eerst in de finale, welke hij met grote cijfers verloor tegen landgenoot Rafael Nadal.

Roland Garros 2014

Op zondag 25 mei gaat in Parijs een nieuwe editie van Roland Garros van start. Het grootste graveltoernooi ter wereld duurt tot en met zondag 8 juni. Bezoek gedurende deze twee weken dagelijks onze website om volledig op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.