Favorieten Nederlanders Roland Garros 2014

Robin Haase en Igor Sijsling strijden tussen zondag 25 mei en zondag 8 juni voor de eindzege op Roland Garros 2014. De Hagenaar en Amsterdammer zijn de enige Nederlanders die op basis van hun ranking zijn toegelaten tot het hoofdtoernooi in Parijs.

De 27-jarige Haase begint volgende maand aan zijn zesde Roland Garros. Zijn beste prestatie is een plaats in de tweede ronde, deze bereikte hij in 2011, 2012 en 2013. Het wordt tijd dat de nummer één van Nederland een keer verder geraakt op de Open Franse Tenniskampioenschappen, gravel is immers zijn favoriete ondergrond.

‘Sijs’ staat voor de tweede maal in zijn loopbaan aan het grootste graveltoernooi ter wereld. De Amsterdammer maakte zijn debuut in 2012 en bereikte afgelopen jaar voor het eerst de tweede ronde. Na een 2-0 voorsprong in sets moest Sijsling alsnog zijn meerdere erkennen in de Spaanse gravelbijter Tommy Robredo.

Veel Nederlanders in kwalificatietoernooi Roland Garros 2014

In de week voorafgaand aan het hoofdtoernooi van Roland Garros, zijn er veel Nederlanders die hun opwachting maken in het kwalificatietoernooi. Bij de heren zullen Thiemo de Bakker, Jesse Huta Galung en Thomas Schoorel in actie komen. Allen stonden al één of meerdere keren in het hoofdschema.

Kiki Bertens, Arantxa Rus, Richel Hogenkamp en Indy de Vroome zijn ook veroordeeld tot het kwalificatietoernooi. Bertens, de huidige nummer één van Nederland, kwam in twee eerdere deelname niet verder dan de openingsronde. De 23-jarige Rus kende in het verleden meer succes op Roland Garros, ze reikte het twee jaar geleden zelfs tot de laatste zestien. Hogenkamp en de talentvolle De Vroome wachten nog altijd op hun debuut in Parijs.

Roland Garros 2014

Op zondag 25 mei gaat in Parijs een nieuwe editie van Roland Garros van start. Het grootste graveltoernooi ter wereld duurt tot en met zondag 8 juni. Vooralsnog zijn er slechts twee Nederlanders heren die kans maken op de titel op Roland Garros 2014, dit zijn Robin Haase en Igor Sijsling.