Fed Cup 2014: Nederland boekt een knappe 3-0 overwinning op Kroatië

Paul Haarhuis kan tevreden terugkijken op zijn debuut als Fed Cup-captain. Oranje was op de openingsdag met 3-0 te sterk voor Kroatië, dat met Donna Vekic en Petra Martic twee hoger geplaatste speelster in het enkelspel had.

Het eerste enkelspel werd gewonnen door Richel Hogenkamp. De 21-jarige Nederlandse was in drie spannende sets nipt te sterk voor Petra Martic, die meer dan honderd plaatsen hoger staat op de wereldranglijst. ”Dit is de beste overwinning die ik in de Fed Cup heb geboekt”, vertelde Hogenkamp na afloop van haar overwinning.

”De eerste set was heel close, waarbij ik één keer werd gebroken. Paul zei me dat ik gewoon moest blijven vechten omdat het niveau zo dicht bij elkaar lag. Ik bleef geloven dat ik de wedstrijd kon omkeren. Het niveau was goed. Ik was wat nerveus in het begin, hoewel dat aan mijn spel niet direct af te lezen viel. Mijn vertrouwen nam alleen maar toe en ik groeide in de partij”.

Kiki Bertens mocht de tweede wedstrijd van de dag voor haar rekening nemen. De Wateringse, die deze week flink was plaatsen moest inleveren, was met tweemaal 6-4 te sterk voor Donna Vekic. Bertens kwam later op de dag ook nog in actie in het dubbelspel. Aan de zijde van Michaella Krajicek won ze van het duo Martin / Jurak.

Nederland treft België op tweede dag

Op woensdag 5 februari neemt het team van Haarhuis het op tegen België. De Belgen wonnen hun eerste partij met 3-0 van Luxemburg. Top 100-speelster Yanina Wickmayer was de gevierde dame met twee overwinningen. De Fed Cup confrontatie tussen Oranje en België gaat om 16.00 uur van start in Boedapest.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Maak gratis een account aan op de website van Unibet en ontvang € 50,- bonus!

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws