Fed Cup 2014: Nederland plaatst zich voor Wereldgroep II play-offs

Het Nederlands Fed Cup team heeft zich op knappe wijze geplaatst voor de Wereldgroep II play-offs. Na overwinningen op België, Luxemburg en Kroatië, werd er vandaag gewonnen van Wit-Rusland. In deze vier ontmoetingen verloor het team van captain Paul Haarhuis niet één duel.

Richel Hogenkamp bracht Nederland opnieuw op een 1-0 voorsprong, waarna Kiki Bertens de interland tegen Wit-Rusland besliste. Het dubbelspel werd uiteindelijk niet meer gespeeld. Opvallend is dat zowel Hogenkamp als Bertens in drie van de vier enkelpartijen wonnen van een speelster die hoger geklasseerd stond op de wereldranglijst dan zij zelf.

Wereldgroep II play-offs

Nederland speelt op 3 en 4 april een play-off wedstrijd waarbij het kan promoveren naar Fed Cup Wereldgroep II. Deze interland bestaat uit vier enkelspelen, gevolgd door een afsluitend dubbelspel. Mocht Oranje promoveren, dan komt het voor het eerst sinds 1999 uit in Wereldgroep II.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Maak gratis een account aan op de website van Unibeten ontvang € 50,- bonus!

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws