Fed Cup 2014: Nederland zeker van groepswinst na overwinning op België

Nederland is ook in haar tweede groepswedstrijd ongeslagen gebleven. Het team van Fed Cup-captain Paul Haarhuis was na de knappe  overwinning op Kroatië, ook met 3-0 te sterk voor België. Hierdoor is Oranje al na twee wedstrijden zeker van groepswinst in poule A en maakt nog kans op een play-off duel voor promotie naar Wereldgroep II.

Net als tegen Kroatië was het Richel Hogenkamp die Nederland op een 1-0 voorsprong bracht. De 21-jarige speelster was met 7-5 en 6-3 te sterk voor An-Sophie Mestach. In het tweede duel was Kiki Bertens verrassend te sterk voor top 100-speelster Yanina Wickmayer: 6-2 en 7-5.

In het dubbelspel maakte Michaella Krajicek voor de tweede keer haar opwachting voor Oranje. Met partner Lesley Kerkhove won ze in een spannende driesetter van het duo Van Uytvanck / Mestach. Het werd 6-3 6-7 en 7-6 voor Krajicek en Kerkhove.

Laatste groepswedstrijd: Nederland – Luxemburg

Oranje speelt vrijdag 7 februari haar laatste poulewedstrijd tegen het nog puntloze Luxemburg. Voor Haarhuis is dit wellicht een mooie kans om te experimenteren met een speelster zoals Lesley Kerkhove, die gisteren voor het eerst haar opwachting maakte voor het Nederlands team.

Later deze week speelt Nederland nog tegen de winnaar van groep C of groep D, met als inzet een play-off duel voor promotie naar Wereldgroep II. Oekraïne en Wit-Rusland zijn op papier de favorieten om als nummer één te eindigen in deze twee groepen. Beide moeten echter nog twee groepsduels afwerken in Budapest.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Maak gratis een account aan op de website van Unibet en ontvang € 50,- bonus!

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws