Fed Cup-captain Paul Haarhuis: ”Nederland underdog tegen België”

Paul Haarhuis kende gisteren een sterk debuut als Fed Cup-captain door met klinkende cijfers af te rekenen met Kroatië, dat op papier de beschikking had over betere speelsters. Oranje won met 3-0 van Kroatië en zette een goede stap richting de play-off wedstrijd voor promotie naar Wereldgroep II.

Twee knappe overwinningen in het enkelspel van Richel Hogenkamp en Kiki Bertens zorgden voor een onoverbrugbare 2-0 voorsprong. In het dubbelspel koos Haarhuis uiteindelijk voor Bertens naast Michaella Krajicek, terwijl in eerste instantie Hogenkamp opgesteld stond. De reden hiervoor was het goede spel van Bertens in haar partij tegen Donna Vekic. ”En Richel had twee en een half uur gespeeld in de single. Die wilde ik wat rust geven”, aldus Haarhuis.

Per dag bekijkt Haarhuis wie er naast Krajicek komt te staan in het dubbelspel. ”Op dit moment staan Kiki en Misa opgesteld voor de ontmoeting met België, maar het is afwachten hoe het gaat in de singles.”

België favoriet tegen Nederland

Woensdag 5 februari speelt Nederland haar tweede groepswedstrijd tegen België. Onze zuiderburen kunnen weliswaar niet beschikken over topper Kirsten Flipkens, maar hebben met Yanina Wickmayer wel een top 100-speelster in huis. Daarnaast maakt ook het grote talent Alison van Uytvanck deel uit van het team van Ann Devries.

Captain Haarhuis vind zijn Oranje dames niet de favoriet in hun groepswedstrijd tegen België. ”Wij zijn net geen favoriet. Dan kijk je puur naar de ranking.”

Bron: KNLTB