Fed Cup Finale 2015: Tsjechië – Rusland

Fed Cup Finale 2015. Titelverdediger Tsjechië kan dit weekend voor de vierde keer in vijf jaar tijd het Fed Cup toernooi winnen. Hiervoor moet er wel in een best-of-five interland afgerekend worden met het Rusland van Maria Sharapova.

Gastland Tsjechië heeft voor deze finale de beschikking over twee top 10 speelsters: Petra Kvitova (WTA-6) en Lucie Safarova (WTA-9). Verder bestaat het team van captain Petr Pala uit Karolina Pliskova (WTA-11) en Barbora Strycova (WTA-41).

‘’Ik verwacht een fantastisch weekend’’, blikte Pala vooruit. ‘’Maria heeft weliswaar nog nooit een Fed Cup finale gespeeld, maar wel genoeg andere belangrijke wedstrijden. Ik verwacht dus dat ze gewoon haar beste spel laat zien.’’

‘’Maria is een speelster die altijd blijft vechten, wat de stand ook is. Ik verwacht dit weekend dan ook erg spannende wedstrijden. Toch moeten we ons niet teveel focussen op Maria, want ze is slechts één van de speelsters en we moeten drie wedstrijden winnen.’’

Eerste Fed Cup finale voor Sharapova

De Russische captain Anastasia Myskina heeft in deze finale de beschikking over kopvrouw Sharapova, de huidige nummer vier van de wereld. Daarnaast heeft Myskina ook Ekaterina Makarova (WTA-23), Anastasia Pavlyuchenkova (WTA-28) en Elena Vesnina (WTA-111) opgeroepen voor het treffen met Tsjechië.

Aan Russische zijde zullen alle ogen gericht zijn op Sharapova, die dit weekend haar eerste Fed Cup finale ooit speelt. Van de 28-jarige Russin wordt verwacht dat ze beide gaat winnen om haar land in de race te houden voor de titel.

‘’Dit is een nieuwe ervaring voor me’’, vertelde Sharapova. ‘’Ik ben in verschillende interlands onderdeel geweest van het team, maar nog nooit voor de finale. De meiden hebben een grote prestatie geleverd door te winnen van Duitsland. Ik denk niet dat veel mensen dit hadden verwacht.’’

‘’We verwachten een uitverkocht stadion en een fantastisch publiek hier in Tsjechië. Gezien de speelsters die Tsjechië op kan stellen zullen zij beginnen als favoriet aan deze finale. Het is aan ons om te laten zien waar we toe in staat zijn’’, besloot ‘Masha’.

Programma Fed Cup Finale: Tsjechië – Rusland

Zaterdag 14 november
14.00 uur: Petra Kvitova – Anastasia Pavlyuchenkova
15.30 uur: Karolina Pliskova – Maria Sharapova

Zondag 15 november
12.00 uur: Petra Kvitova – Maria Sharapova
13.30 uur: Karolina Pliskova – Anastasia Pavlyuchenkova
15.00 uur: Lucie Safarova / Barbora Strycova – Ekaterina Makarova / Elena Vesnina