Fed Cup play offs 2013: Serena Williams – Johanna Larsson

Het weekend van zaterdag 20 april en zondag 21 april staat bij de WTA in het teken van de Fed Cup. Een interessante interland die dit weekend op het programma staat, gaat tussen de Verenigde Staten en Zweden. Onder andere Serena Williams, de nummer één van de wereld, gaat dit weekend haar opwachting maken in haar thuisland. Het eerste duel wordt gespeeld door Sloane Stephens en begint om 20.00 uur Nederlandse tijd.

De Verenigde Staten is door een nederlaag tegen Italië in de play offs terecht gekomen. In februari gingen de Amerikanen met 3-2 onderuit op de gravelbanen in Rimini. Echter kwamen de zusjes Williams toen niet uit voor hun land. Nu degradatie naar Wereldgroep II dreigt, maken ze alsnog hun opwachting.

Voorbeschouwing: Sloane Stephens – Sofia Arvidsson

De 20-jarige Sloane Stephens (WTA-16) mag de openingswedstrijd van de interland tussen de Verenigde Staten en Zweden voor haar rekening nemen. De Amerikaanse gaat aantreden tegen de kopvrouw van het Zweedse team, Sofia Arvidsson (WTA-54). De wedstrijd begint om 20.00 uur Nederlandse tijd.

Stephens en Arvidsson hebben twee keer eerder tegen elkaar gespeeld. Op het grote WTA-toernooi in Madrid was de Zweedse in 2011 in straight sets te sterk voor de toen 18-jarige Stephens. De Amerikaanse nam dit jaar revanche, in Brisbane versloeg ze Arvidsson met 6-3 en 6-4.

Aangezien de interland tussen de Verenigde Staten en Zweden op hardcourt gespeeld wordt, zal Stephens ligt in het voordeel zijn aangezien ze graag met power slaat. De nummer zestien van de wereld wordt qua spel vergeleken met haar landgenote Serena Williams.

Voorbeschouwing: Serena Williams – Johanna Larsson

Serena Williams (WTA-1) speelt het tweede enkelspel van de dag. Ze gaat aantreden tegen de Zweedse Johanna Larsson (WTA-66). De wedstrijd staat om 21.15 uur Nederlandse tijd gepland op de hardcourtbanen in Delray Beach.

De 31-jarige Amerikaanse hardhitter presteert in 2013 uitstekend op hardcourt. Ze wist negentien van haar tweeëntwintig wedstrijd om te zetten in winst. Haar zeven jaar jongere opponente won slechts vijf van haar tien wedstrijden. Het winstpercentage van Williams ligt dus een heel stuk hoger.

De nummer één van de wereld maakte veertien jaar geleden haar debuut in de Fed Cup. In deze veertien jaar speelde ze slechts zeven interlands. Hierin kwam ze tot elf wedstrijden, waarvan acht in het enkelspel. In al haar Fed Cup wedstrijden is Williams nog ongeslagen.

Larsson maakte haar debuut voor het Zweedse team in 2005, ze was toen pas 17 jaar oud. In de vierendertig interlands die ze tot dusver speelde, won ze vierentwintig keer een enkelspelpartij. Twaalf keer verloor ze een wedstrijd.