Federer begint eindejaarstoernooi tegen Tipsarevic

Roger Federer (ATP-2) zal de ATP World Tour Finals openen met een duel tegen Janko Tipsarevic, de nummer negen van de wereld. De 31-jarige Zwitser en drie jaar jongere Serviër verschijnen om 14.45 uur Nederlandse tijd op het centre court in Londen.

Federer en Tipsarevic hebben al vijf keer eerder tegen elkaar gespeeld. Één enkele keer had de Zwitser moeite met zijn opponent, dit was tijdens de Australian Open 2008. Federer had destijds vijf sets nodig om zich te ontdoen van de Serviër. Dit was overigens wel de enige keer dat Tipsarevic een set wist te winnen van ”the FedExpress”.

Verwacht wordt dat Federer zijn eerste wedstrijd in de O2 Arena gemakkelijk gaat winnen. Hiermee zal de Zwitser de eerste stap zetten richting zijn derde eindejaarstitel op rij.

Voorbeschouwing: Ferrer – Del Potro

De tweede enkelwedstrijd op dinsdag 6 november gaat tussen David Ferrer (ATP-5) en Juan Martin Del Potro (ATP-7). De wedstrijd tussen Ferrer en Del Potro zal om 20.45 uur van start gaan.

Ferrer is in bloedvorm aangekomen in Londen. De kleine Spanjaard is inmiddels al tien wedstrijden ongeslagen. Zowel het ATP-toernooi in Valencia als het Masterstoernooi in Parijs schreef hij op zijn naam.

Ook Del Potro leek in goede vorm te verkeren, aangezien hij twee ATP-toernooien op rij winnend wist af te sluiten. Echter verloor de 24-jarige Argentijn vorige week al in de tweede ronde van de BNP Paribas Masters.

Afgaande op de onderlinge wedstrijden in 2012, zal Del Potro een lastige wedstrijd tegemoet gaan. Twee keer wist Ferrer namelijk in straight sets te winnen van de lange Argentijn.

Programma dubbelspel

Naast de bovenstaande singlewedstrijden, worden er op dinsdag 6 november ook twee dubbelwedstrijden afgewerkt. Nederlander Rojer zal zijn debuut gaan maken op het wereldkampioenschap van de ATP.

13.00 uur: M Bhupathi / R Bopanna – F Nielsen / J Marray
19.00 uur: R Stepanek / L Paes – J Rojer / A Qureshi