Federer boekt veertigste overwinning op eindejaarstoernooi

Roger Federer (ATP-2)  is sinds vandaag de meest succesvolle speler ooit op de ATP World Tour Finals. Tegen Janko Tipsarevic (ATP-9) boekte de Zwitser zijn veertigste zege ooit op het eindejaarstoernooi tussen de beste acht spelers ter wereld.

Federer stond tot vandaag op negenendertig overwinningen, een aantal dat ook Ivan Lendl bij elkaar sloeg. Met zijn overwinning op ”Tipsy” is de huidige nummer twee van de wereld nu recordhouder.

Tipsarevic bleek geen moment in staat om de 31-jarige Zwitser van zijn veertigste zege af te houden. De Serviër, die vorig jaar zijn debuut als ”invaller” maakte op de World Tour Finals, verloor kansloos met 6-3 en 6-1.

Voor Tipsarevic betekent dit zijn zesde nederlaag tegen Federer in evenzoveel onderlinge ontmoetingen. De laagst geplaatste speler zal de komende twee wedstrijden flink aan de bak moeten, om een vroegtijdige uitschakeling te voorkomen.

Ferrer heeft handen vol aan Del Potro

David Ferrer (ATP-5) heeft zijn ongeslagen reeks in Londen voortgezet. De kleine Spanjaard was in zijn eerste wedstrijd in drie sets te sterk voor Juan Martin Del Potro (ATP-7): 6-3 3-6 6-4.

Zoals de stand al doet vermoeden, ging het niet gemakkelijk voor Ferrer. Dit lag ook deels aan hem zelf. Ferrer wist namelijk slechts drie van zijn twaalf breakkansen te benutten. Bijna de helft van deze mogelijkheden liet hij in het tweede bedrijf onbenut, terwijl Del Potro aan één kans genoeg had om de set te winnen.

In het beslissende bedrijf was een break op een 5-4 voldoende voor Ferrer, om de overwinning uiteindelijk toch binnen te slepen. Met deze zege zal de 30-jarige Spanjaard de tweede positie innemen in groep B.

Uitslagen dubbelspel

Hieronder kunt u de uitslagen bekijken van de dubbelwedstrijden die op dinsdag 6 november gespeeld zijn.

F Nielsen / J Marray – M Bhupathi / R Bopanna 6-4 6-7 12-10
R Stepanek / L Paes – J Rojer / A Qureshi 6-4 7-5