Federer gaat voor zesde titel in ”zijn” Basel

Roger Federer (ATP-1) is nog één zege verwijderd van zijn zesde titel op het ATP-toernooi in Basel. De Zwitserse tennisser bereikte zaterdag de finale in zijn geboortestad, door de Fransman Paul-Henri Mathieu (ATP-101) in twee sets te verslaan: 7-5 6-4.

Ondanks het grote verschil op de wereldranglijst, had Federer toch enige moeite met de 30-jarige wildcardspeler. Twee breaks besliste uiteindelijk het duel in het voordeel van ”the FedExpress”.

Federer, de nummer één van de plaatsingslijst, speelt zondag in de eindstrijd tegen Juan Martin del Potro (ATP-8). De als tweede geplaatste Argentijn had met Richard Gasquet (ATP-13), landgenoot van Paul-Henri Mathieu, geen enkele moeite: 6-2 6-2.

Voorbeschouwing: Roger Federer – Juan Martin Del Potro

Op zondag 28 oktober zal Roger Federer (ATP-1) zijn negende finale van het ATP-toernooi in Basel gaan spelen. Tegenstander in deze finale is de 24-jarige Argentijn Juan Martin Del Potro (ATP-8). De eerste bal zal om 14.00 uur geslagen gaan worden.

Topseed Federer bereikte de finale in ”zijn” Basel via overwinningen op Becker, Bellucci, Paire en Mathieu. Enkel in het duel met de Braziliaan Bellucci moest Federer ’n set afstaan.

Del Potro rekende af met Falla, Baker, Anderson en Gasquet. Het had overigens niet veel gescheeld, of Del Potro had al in het vliegtuig richting Parijs gezeten. Tegen Anderson ging de Argentijn door het oog van de naald. Na het verliezen van de eerste set, kantelde het duel pas in de tiebreak van het tweede bedrijf. Del Potro won de tiebreak en had in het vervolg van de partij geen last meer van de Zuid-Afrikaan.

Federer wist in zijn gehele carriere al dertien keer te winnen van Del Potro, slechts twee keer moest de Zwitser een nederlaag incasseren. In 2012 werkte beide heren al zes keer een duel af tegen elkaar. In alle gevallen was de huidige nummer één van de wereld de sterkste, al zat ”DelPo” er een aantal keer dicht bij. Wellicht kan de als tweede geplaatste Argentijn het duel nu volledig zijn kant op trekken.