Federer in actie tegen Nederland’s Davis Cupteam

Roger Federer komt definitief naar Nederland voor de Davis Cup-ontmoeting van Zwitserland met Oranje, komend weekeinde in Amsterdam om een plaats in de Wereldgroep. De mondiale nummer één vloog vandaag naar Nederland.

Teamcaptain Severin Luthi nam Federer vorige week op in zijn selectie. ”The Fed Express”, die in de kwartfinale van het US Open verrassend verloor van Tomas Berdych, wilde zijn deelname echter niet bevestigen. ”De afgelopen dagen is er steeds contact geweest met Federer. We zijn heel blij dat hij besloten heeft om mee te doen. Dat wil toch iedereen”, zegt de opgeluchte Luthi.

Zwitserland heeft met Stanislas Wawrinka nog een speler uit de top twintig van de ATP-ranglijst in de gelederen. Hij had de afgelopen dagen een griepje onder de leden, maar zal eveneens in actie komen tegen de ploeg van captain Jan Siemerink.

De Bakker terug in Oranje

Thiemo de Bakker is met een goed gevoel afgereisd naar Amsterdam voor de Davis Cup ontmoeting met Zwitserland. Na zijn zege van afgelopen zondag bij het Challengertoernooi in Alphen aan den Rijn, lijkt hij op tijd de juiste vorm weer te pakken te hebben.

”Ik ben blij dat ik deze week winnend heb afgesloten en met goed tennis. De eerste partij tegen Antal van der Duim was heel zwaar. Ik stond een set en een break achter. Daarna heb ik het goed opgepakt.” De Bakker had niet echt een goed gevoel overgehouden aan de kwalificaties van de US Open, waarin hij in de eerste ronde verloor van de Duitser Daniel Brands. ”Ik kwam zuur uit de VS. Ik verloor van iemand van wie ik niet had hoeven verliezen. Het lag misschien aan de ondergrond. Ik speel dit hele jaar al op gravel. Mijn tennis is oke, ik moet alleen de kansen pakken. Hier in Alphen heb ik dat goed gedaan, steeds beter eigenlijk.”

Zijn zege was ook een opsteker richting de Davis Cup. Captain Jan Siemerink gaf hem in zijn selectie de voorkeur boven Thomas Schoorel. ”Ik hoop dit door te trekken naar de Davis Cup. Nu even genieten en tot rust komen. Zwitserland is een zware tegenstander, zeker als Federer meedoet. Ik weet zeker dat het een goede wedstrijd wordt”, keek De Bakker vooruit.