Federer in halve finale Wimbledon tegen Djokovic

Roger Federer (ATP-3) zal morgen, vrijdag 6 juli, in de halve finale van Wimbledon 2012 spelen tegen Novak Djokovic (ATP-1). Wanneer de Zwitser de finale weet te bereiken, dan zal hij opnieuw de nieuwe nummer één van de wereld zijn. De wedstrijd zal beginnen om 14.00 uur Nederlandse tijd.

Sinds 2006 hebben Federer en Djokovic maarliefst 26 keer eerder tegen elkaar gespeeld. Veertien keer won Federer, twaalf keer trok de 25-jarige Serviër aan het langste eind. De laatste drie ontmoetingen wist Djokovic te winnen, waarvan twee in 2012. Opvallend is dat beide heren op gras nog geen enkele ontmoeting hebben staan.

In 2012 presteren beide heren ongeveer evensterk. Zowel de 30-jarige Federer als Djokovic wist meer dan dertig wedstrijden winnend af te sluiten, tegenover zes nederlagen. Het enige onderdeel waar de Zwitser hoger op scoort, is het aantal gewonnen titels dit jaar. Federer wist vier toernooien te winnen, Djokovic boekte ”slechts” twee toernooizeges.

De huidige nummer één van de wereld is door Unibet als favoriet aangewezen. Op Djokovic staat een quote van 1.40. Wanneer Federer zijn eerste positie op de wereldranglijst herovert, dan keert Unibet 2.90x uw inleg uit.

Voorbeschouwing: Andy Murray – Jo Wilfried Tsonga

Aansluitend aan de eerste halve finale, betreden Andy Murray (ATP-4) en Jo Wilfried Tsonga (ATP-6) de hoofdbaan van Wimbledon. De Brit en Fransman gaan strijden om de tweede plek in de finale van het enige Grand Slam toernooi op gras.

Beide heren wisten nog nooit eerder de finale van Wimbledon te bereiken. De beste prestatie van Murray is de halve finale. Deze prestatie bereikte hij in 2009, 2010 en 2011. Na drie halve finales wordt het tijd voor de finale. Ook Tsonga’s beste prestatie is een halve finale. De laatste vier bereikte hij tijdens de editie van 2011, waarin hij ondermeer Roger Federer versloeg.

De publiekslieveling Murray is de gedoodverfde favoriet voor een plaats in de finale. Een overwinning van Murray wordt gewaardeerd met een notering van 1.45. Op een zege van Tsonga staat een quote van 2.75.

Zowel de wedstrijd tussen Federer en Djokovic, als de halve finale tussen Murray en Tsonga zal live uitgezonden worden door Unibet TV.

Wedden op Tennis met Unibet