Federer in straight sets langs Raonic

Roger Federer (ATP-2) heeft via een uitstekende wedstrijd tegen Milos Raonic (ATP-15) de kwartfinale bereikt op de Australian Open 2013. De Zwitser klopte de Canadees in drie sets: 6-4 7-6 en 6-2.

Federer versus Raonic. Het levert eigenlijk altijd wel een leuke partij op, waarin Raonic telkens een set wist te pakken tegen de gelauwerde Zwitser. Maar tegelijk eindigden alle confrontaties ook in een verlies voor Raonic, die vechtlust toonde, maar niet genoeg klasse had om Federer écht zenuwachtig te maken.

In hun confrontatie op maandag bleef die ene setwinst uit. Federer was simpelweg te goed voor Raonic. Hij had overal een antwoord op en wisselde vlammende winners af met fenomenale dropshots. De tweede set was spannend, het laatste bedrijf een ”showcase” van Federer, die in de kwartfinale zal spelen tegen Jo-Wilfried Tsonga.

Chardy stunt in Melbourne

Jérémy Chardy (ATP-36) is bezig met het toernooi van zijn leven. De ongeplaatste Fransman is kwartfinalist, na zijn zege op de Italiaan Andreas Seppi (ATP-23). Chardy won in vier sets en staat voor het eerst in zijn loopbaan in een Grand Slam-kwartfinale.

Chardy was al goed voor de grootste verrassing van het toernooi, dankzij zijn overwinning op Juan Martin del Potro. Met Seppi kon er een nieuwe scalp aan zijn collectie worden toegevoegd. Het kostte Chardy vier sets om Seppi te verslaan: 5-7 6-3 6-2 6-2.

In de kwartfinale staat Chardy tegenover de als derde geplaatste Andy Murray.

Haase en Sijsling naar kwartfinale dubbelspel

Robin Haase en Igor Sijsling zijn door naar de kwartfinale in het dubbelspel op de Australian Open. De Nederlanders wonnen van het duo Kevin Anderson/Jonathan Erlich: 6-2 7-5.

In het enkelspel werden beide heren al uitgeschakeld in de eerste ronde, maar in het dubbelspel wil het aardig lukken. Anderson en Erlich werden zonder setverlies opgerold, waardoor het Nederlandse duo nu mag spelen tegen de als elfde geplaatste Spanjaarden Fernando Verdasco en David Marreno.