Roger Federer in vier sets langs Xavier Malisse

Roger Federer (ATP-3) staat in de kwartfinales van Wimbledon 2012. Dat ging niet zo eenvoudig als vooraf verwacht. In de partij tegen Xavier Malisse (ATP-75) moest Federer diverse keren behandeld worden aan een blessure aan zijn onderrug. Ondanks de kwetsuur won de nummer drie van de wereld met 7-6, 6-1 4-6 en 6-3.

Al in de eerste set moest Federer van de baan om behandeld te worden aan zijn onderrug, dit was bij een 4-3 stand. Op 6-5 mocht Malisse serveren voor de eerste set, maar Federer wist terug te breken en de set via de tiebreak naar zich toe te trekken. Vervolgens kreeg hij hulp van de weergoden. Door miezerregen werd in eerste instantie beslist dat het dak boven het centre court moest worden gesloten. Toen na een kwartier bleek dat het weer opklaarde, werd er het dak weer geopend. Na een half uur speelden de twee dertigers hun wedstrijd weer outdoor verder.

Alleen in de derde set ging het minder voorspoedig voor Federer. Malisse kwam in de vierde set nog een break voor, maar kon dat niet vasthouden en gaf de wedstrijd vervolgens vrij simpel weg.

“Het gaat nu wel goed”, reageerde Federer direct na de wedstrijd op zijn blessure. “Naarmate de wedstrijd vorderde voelde het steeds beter. Daar leek het in de eerste set niet op”, wist de Zwitser. De zesvoudig Wimbledon winnaar verontschuldigde zich bij zijn tegenstander. “Het was voor hem vast heel lastig om zijn focus te behouden, met al die behandelingen.”

Sharapova verrassend onderuit tegen Lisicki

Maria Sharapova (WTA-1) zal dit jaar geen tweede Wimbledontitel aan haar erelijst toevoegen. De kersverse nummer één van de wereld verloor in de vierde ronde van het grandslamtoernooi van Sabine Lisicki (WTA-15). De nummer 15 van de wereld won gemakkelijk met 6-4 6-3.

Vorige maand wist Sharapova Roland Garros op haar naam te schrijven. Met die overwinning kroonde ze zich weer tot nummer één van de wereld. Die status kon de Russin op Wimbledon niet waarmaken. De winnares van het grastoernooi van 2004, had haar handen vol aan Lisicki. Ze bereikte in 2009 de kwartfinales en vorig jaar strandde de Duitse pas in de halve eindstrijd. Toen won Sjhpova wel van Lisicki.

Met deze nederlaag zal Sharapova haar eerste plek op de wereldranglijst weer in moeten leveren. Azarenka en Radwanska zullen vermoedelijk onderling gaan uitmaken wie deze eerste plaats gaat veroveren.