Federer in vierde ronde tegen Malisse

Roger Federer (ATP-3) staat vandaag, in de vierde ronde van Wimbledon 2012, tegenover Xavier Malisse (ATP-75). De 30-jarige Zwitser en één jaar oudere Belg zullen om 14.00 uur Nederlandse tijd het centre court in Londen betreden.

Beide spelers zijn al veertien jaar actief op de ATP-Tour en hebben dus de nodige onderlinge wedstrijden gespeeld, tien stuks om precies te zijn. De voormalig nummer één van de wereld wist er hiervan negen winnend af te sluiten. De enige partij die ”X-Men” wist te winnen, was tevens de eerste. In 1999 won Malisse in de David Cup in vier sets van Federer.

Buiten het feit dat er een groot verschil is op de wereldranglijst, is er ook een enorm verschil in de gewonnen ATP-toernooien. Federer wist tot nu toe maarliefst 74 titels te behalen. Alleen in 2012 wist hij al meer titels te winnen, dan Malisse in zijn gehele carriére. Met het behalen van deze 74 titels, heeft Federer tot nu toe al ruim 71 miljoen dollar bij elkaar geslagen. Malisse moet het doen met ”slechts” 5 miljoen dollar.

Gezien alle feiten is het dus niet gek dat Federer de topfavoriet is om de kwartfinale in Londen te bereiken. Tevens zal de Zwitser er op gebrand zijn om de finale te halen, want dan zal hij de nieuwe nummer één van de wereld zijn.

Voorbeschouwing: David Ferrer – Juan Martin Del Potro

Naast het duel tussen Federer en Malisse, is ook de wedstrijd David Ferrer (ATP-5) vs Juan Martin Del Potro (ATP-9) een mooi affiche. De twee top 10-spelers zullen vermoedelijk rond 17.30 uur Nederlandse tijd hun opwachting maken op court 1.

Ferrer en ”DelPo” hebben één keer eerder tegen elkaar gespeeld op gras. Deze wedstrijd, gespeeld tijdens het toenmalige Ordina Open, werd tamelijk eenvoudig gewonnen door de Spanjaard.

De huidige nummer vijf van de wereld zal dan ook de favoriet zijn, aangezien er op de grasbanen van Wimbledon in een hoog tempo gespeeld wordt. De ”slechts” 1.75m lange Ferrer zal hier met het voetenwerk weinig hinder van ondervinden, echter is dit wel een nadeel voor de 1.98m lange Del Potro. Door zijn lengte zal de Argentijn vermoedelijk vaak verkeerd opgesteld staan.