Federer tegen Del Potro op ATP WTF

Roger Federer (ATP-2) zal vanmiddag zijn derde wedstrijd voor de ATP World Tour Finals gaan afwerken. De 31-jarige Zwitser, die al zeker is van een plek in de halve finale, zal aantreden tegen Juan Martin Del Potro (ATP-7). De Argentijn heeft nog een overwinning nodig, om zeker te zijn van de laatste vier. Beide heren zullen om 14.45 uur beginnen aan hun wedstrijd.

Ondanks het feit dat Del Potro sinds zijn profbestaan al dertien keer verloren heeft van Federer, weet de 24-jarige tennisser wel hoe het is om te winnen van ”the FedExpress” op belangrijke momenten. Zo versloeg hij de voormalig nummer één van de wereld in de US Open finale van 2009. Ook in 2012 was hij te sterk voor de Zwitser, namelijk in de eindstrijd van het ATP-toernooi in Basel.

Voorbeschouwing: David Ferrer – Janko Tipsarevic

Om 20.15 gaat de laatste poulewedstrijd van het eindjaarstoernooi van 2012 van start. Deze partij zal gaan tussen David Ferrer (ATP-5) en Janko Tipsarevic (ATP-9).

Ferrer zal moeten winnen van Tipsarevic om door te gaan naar de halve finales. De kleine Spanjaard won zijn eerste wedstrijd van Del Potro, maar verloor vervolgens in straight sets van Federer.

Voor Tipsarevic zit zijn tweede Wereldkampioenschap in twee jaar erop. De nummer negen van de wereld verloor zowel van Federer als van Del Potro. In beide wedstrijden had de 28-jarige Serviër geen schijn van kans. Hij heeft nog één kans om zijn kwaliteiten te tonen aan het publiek in de O2 Arena.

Programma dubbelspel

Naast de twee singlewedstrijden, worden er op zaterdag 10 november ook twee dubbelwedstrijden afgewerkt. Hierin zal onder andere Jean Julien Rojer zijn opwachting maken. De Nederlander is met zijn Pakistaanse partner Qureshi al uitgeschakeld in Londen, maar zal toch nog punten kunnen verdienen voor de wereldranglijst.

13.00 uur: B Bryan / M Bryan – R Stepanek / L Paes
17.45 uur: M Granollers / M Lopez – J Rojer / A Qureshi