Federer vs Ferrer op ATP World Tour Finals

Roger Federer (ATP-2) zal op donderdag 8 november zijn tweede poulewedstrijd spelen op de ATP World Tour Finals in Londen. Tegenstander in deze wedstrijd is de Spanjaard David Ferrer, de nummer vijf van de wereld. De partij zal om 14.45 uur van start gaan in de O2 Arena.

Vermoedelijk zal Federer, net als tegen Tipsarevic, een gemakkelijke wedstrijd tegemoet gaan. Alle veertien wedstrijden die de Zwitser speelde tegen de kleine Spanjaard, wist hij winnend af te sluiten.

Bij de veertien ontmoetingen zaten ook drie wedstrijden die zich afspeelden op het eindejaarstoernooi. Deze drie partijen wedstrijden gingen allen in straight sets naar ”the FedExpress”. Verwacht wordt dat Federer ook de vierde onderlinge partij op het WK zal gaan winnen.

Voorbeschouwing: Juan Martin Del Potro – Janko Tipsarevic

De tweede wedstrijd op donderdag 8 november zal gaan tussen Juan Martin Del Potro (ATP-7) en Janko Tipsarevic (ATP-9). De Argentijn en Serviër zullen omstreeks 20.45 uur op de baan verschijnen om hun wedstrijd af te werken.

Voor beide heren staat er vandaag veel op het spel, aangezien ze allebei hun eerste wedstrijd verloren op het eindejaarstoernooi. Waar Del Potro nipt onderuit ging tegen Ferrer, daar verloor Tipsarevic kansloos van Federer. De huidige nummer negen van de wereld wist slechts vier games te pakken tegen de voormalig nummer één van de wereld.

Gezien de stand in onderlinge resultaten, zal Del Potro de meeste kans maken op een overwinning. In de drie wedstrijden die hij eerder tegen Tipsarevic speelde, verloor hij nog nooit één set.

Programma dubbelspel

Naast de twee singlewedstrijden, worden er op donderdag 8 november ook twee dubbelwedstrijden afgewerkt. Hierin zal onder andere Jean Julien Rojer zijn opwachting maken. De Nederlander zal met zijn Pakistaanse partner Qureshi moeten winnen van de Bryan Brothers om uitzich te houden op een plek in de halve finale.

13.00 uur: L Paes / R Stepanek – M Granollers / M Lopez
19.00 uur: J Rojer / A Qureshi – B Bryan / M Bryan