Federer vs Fish op US Open 2012

Arthur Ashe StadiumDe nummer één van het herentennis, Roger Federer, komt vanavond om 21.00 uur Nederlandse tijd in actie. De Zwitser zal in de vierde ronde van de US Open Tennis 2012 spelen tegen thuisspeler Mardy Fish (ATP-25). De wedstrijd zal afgewerkt worden in het Arthur Ashe Stadium, de hoofdbaan van het laatste Grand Slam toernooi van 2012.

Federer en Fish hebben al negen keer eerder tegen elkaar gespeeld, wat geen verrassing is aangezien beide heren al meer dan tien jaar actief zijn op de ATP-tour. Van deze negen ontmoetingen, wist Fish slechts één keer aan het langste eind te trekken. Dit was in 2008, in de halve finale van het Masterstoernooi in Indian Wells. Fish was destijds met 6-3 6-2 te sterk voor de 32-jarige nummer één van Zwitserland.

Gezien de prestaties van Federer in 2012 op hardcourt, 28 overwinningen in 31 wedstrijden, zal hij ook voor deze wedstrijd de grootste kanshebber zijn. Daar tegenover staat dat Fish wel voor eigen publiek speelt. Al met al zal het waarschijnlijk een boeiende wedstrijden worden.

Voorbeschouwing: Andy Murray – Milos Raonic

De wedstrijd van de dag zal gaan tussen Andy Murray (ATP-4) en Milos Raonic (ATP-16). De Brit en Canadese hardhitter gaan om 3.00 uur Nederlandse tijd hun vierde ronde partij tegen elkaar afwerken.

Opvallend is dat de wedstrijd Murray – Raonic in 2012 al drie keer eerder op het programma stond. Echter liet de 21-jarige Raonic twee keer verstek gaan, waardoor Murray zonder te spelen een ronde verder kwam. Één keer werd de wedstrijd wel gespeeld, deze werd met 6-4 7-6 gewonnen door de huidige nummer 16 van de wereld.

Ondanks het feit dat Olympisch Kampioen Murray hoger op de ATP-ranglijst staat, kan Raonic wel voor een stunt gaan zorgen. We zullen zien wie zich plaatst voor de laatste acht.