Federer wint ook tweede duel in Londen

Roger Federer heeft ook zijn tweede partij op de ATP World Tour Finals gewonnen. De Zwitser rekende in twee sets af met David Ferrer: 6-4 7-5. Het betekent dat Federer nog geen set hoefde prijs te geven tot dusver in Londen.

Ferrer verkeerde in de ”winning mood” na twee toernooizeges in twee weken, maar tegen een goede Federer kon hij niet op. Federer speelde in zijn partij tegen Janko Tipsarevic al fenomenaal en ook David Ferrer kon ”the FedExpress” niet tegenhouden, al stribbelde hij in de tweede set behoorlijk tegen. De tiebreak was echter ook een prooi voor Federer, die titelverdediger is op de World Tour Finals.

Na twee wedstrijden heeft Federer al vier punten behaald en is zeker van een plaats bij de laatste vier. Ferrer blijft steken op twee punten, na zijn eerdere overwinning op Juan Martin Del Potro.

Del Potro gemakkelijk langs Tipsarevic

Tennisser Juan Martin del Potro (ATP-7) telt nog mee in de ATP World Tour Finals in Londen. De als zesde geplaatste Argentijn rekende in zijn tweede partij van het eindejaarstoernooi af met de als achtste ingeschaalde Serviër Janko Tipsarevic (ATP-9): 6-0 6-4. De wedstrijd nam nog geen tachtig minuten in beslag.

De zege was belangrijk, want Del Potro verloor zijn eerste partij in groep B van de Spanjaard Ferrer. ”DelPo” staat nu derde in de poule en treft in zijn derde en laatste groepswedstrijd Roger Federer. Deze wedstrijd zal dus gewonnen moeten worden.

Uitslagen dubbelspel

Hieronder kunt u de uitslagen van de dubbelwedstrijden van vandaag aflezen.

L Paes / R Stepanek – M Granollers / M Lopez 7-5 6-4
B Bryan / M Bryan – J Rojer / A Qureshi 7-5 6-4 *

* De Nederlandse dubbelspecialist Rojer is met zijn tweede nederlaag op rij uitgeschakeld op de ATP World Tour Finals. Desondanks kan Rojer terugkijken op een uitstekend tennisjaar.