Federer – Youzhny kwartfinale Wimbledon 2012

Roger Federer (ATP-3) zal woensdag 4 juli 2012 in de kwartfinale van Wimbledon 2012 uitkomen tegen Mikhail Youzhny (ATP-33) uit Rusland. De wedstrijd tussen Federer en Youzhny zal om 14.00 uur Nederlandse tijd van start gaan op het centre court.

Federer en Youzhny hebben al vele malen tegen elkaar gespeeld, dertien keer om precies te zijn. Van deze dertien wedstrijden werden er vijf op gras afgewerkt. Slechts één keer wist de 30-jarige Rus een set af te snoepen van ”the FedExpress”. De laatste ontmoeting vond vorige maand plaats, tijdens het ATP-toernooi in Halle. Youzhny werd hier kansloos verslagen voor de voormalig nummer één van de wereld: 6-1 6-4.

Zoals verwacht is Federer, volgens Unibet, ook voor deze ontmoeting de favoriet. Op de Zwitser staat een quote van 1.17. Een overwinning van Youzhny wordt gewaardeerd met een quote van 5.70.

Voorbeschouwing: Andy Murray – David Ferrer

De, op papier, mooiste kwartfinale van Wimbledon 2012 zal gaan tussen Andy Murray (ATP-4) en David Ferrer (ATP-5). De thuisspelende Brit en 30-jarige Spanjaard zullen omstreeks 16.30 uur Nederlandse tijd hun wedstrijd afwerken op de hoofdbaan in Londen.

De nummer vier van de wereld, Murray, zal op de meeste steun kunnen rekenen. De Engelse tennisfans hopen al jaren op een succes van ”hun” pupil en na het verlies van Nadal in de tweede ronde, lijkt de weg naar de finale open. Echter staat Murray voor voor een moeilijke wedstrijd, aangezien Ferrer vooral tijdens het Unicef Open liet zien goed uit de voeten te kunnen op gras.

Publiekslieveling Murray is desondanks de favoriet in deze kwartfinale. Op de Brit staat een notering van 1.45. Een overwinning van Ferrer wordt gewaardeerd met een quote van 2.75.

Overige kwartfinales Wimbledon 2012

Naast de hierboven genomende wedstrijden, worden er nog twee andere kwartfinales afgewerkt. Deze zullen gaan tussen Djokovic-Mayer en Tsonga-Kohlschreiber. Hieronder staan de noteringen die Unibet aan deze partijen toegekend heeft.

14.00 uur: Djokovic (1.03) – Mayer (12.00)
16.30 uur: Tsonga (1.33) – Kohlschreiber (3.20)