Ferrer tegen Melzer op Sony Open: Ferrer favoriet voor winst in Miami

David-Ferrer-Reporters-300Op woensdag 27 maart begint het Sony Open Tennistoernooi in Miami aan haar kwartfinales. De eerste kwartfinale bij de heren gaat tussen David Ferrer (ATP-5) en Jurgen Melzer (ATP-42). Deze wedstrijd gaat om 20.00 uur Nederlandse tijd van start.

Ferrer en Melzer hebben in het verleden al acht keer tegen elkaar gespeeld. Zes van deze acht ontmoetingen werden gewonnen door de kleine Spanjaard. Op snelle banen is de stand onderlinge tussenstand op dit moment 1-1.

Zowel Ferrer als Melzer zijn sterk begonnen aan hun hardcourtseizoen. Ferrer wist vijftien van zijn achttien wedstrijden winnend af te sluiten. Melzer doet er met dertien zeges tegenover vier nederlagen niet veel voor onder. Voor beide heren resulteerde dit tot één toernooizege.

Voorbeschouwing: Tommy Haas – Gilles Simon

Tommy Haas (ATP-19) en Gilles Simon (ATP-13) spelen de tweede kwartfinale van het ATP 1000-toernooi in Miami. De eerste bal zal om 02.00 uur geslagen worden op de hoofdbaan van het Sony Open Tennis 2013.

Haas zorgde afgelopen nacht voor een enorme stunt door titelverdediger Novak Djokovic naar huis te sturen. De matig spelende Djokovic werd in staight sets verslagen. De 34-jarige Haas lijkt in de nadagen van zijn carriere alsnog in topvorm te verkeren.

De Fransman Simon wist in de vierde ronde ook te winnen van een hoger geplaatste speler. De nummer 13 van de wereld was in drie sets te sterk voor top 10-speler Janko Tipsarevic.

Voor dit duel is Haas aangewezen als favoriet. In onderlinge confrontaties leidt de Duitser ook met 4-1 op Simon.

Kwartfinales damestoernooi

Ook bij het WTA-toernooi van Miami staan vandaag de eerste twee kwartfinales op het programma. Maria Sharapova (WTA-2) en Sara Errani (WTA-7) spelen om 18.00 uur Nederlandse tijd de eerste damespartij.

Om 00.00 uur verschijnen Jelena Jankovic (WTA-24) en Roberta Vinci (WTA-15) op de baan om hun kwartfinale af te werken.

Beide wedstrijden zijn, net als de wedstrijd Ferrer-Melzer en Haas-Simon, live te volgen via Unibet TV.