Ferrer verliest van Davydenko in Doha

David Ferrer (3)Nikolay Davydenko (ATp-44) heeft verrassend de eindstrijd bereikt van het ATP-evenement in Doha. De ongeplaatste Rus rekende vrijdag in de halve finale af met de Spaanse toernooifavoriet David Ferrer (ATP-5): 6-2 6-3.

Davydenko, ooit de nummer drie van de wereld, speelde een uitstekende partij. De routinier zette Ferrer met harde vlakke slagen onder druk. De nummer vijf van de wereld wist geen enkel breekpunt te creëren.

Davydenko speelt zaterdag om de hoofdprijs tegen Richard Gasquet (ATP-10). De als tweede ingeschaalde Fransman had het in zijn halve finale opvallend lastig met Daniel Brands (ATP-153) uit Duitsland: 7-5 7-5.

Finale WTA-toernooi Brisbane bekend

Anastasia Pavlyuchenkova (WTA-36) is de tegenstandster van Serena Williams (WTA-3) in de finale van het toernooi in Brisbane. In de halve eindstrijd rekende ze af met Lesia Tsurenko: 4-6 6-1 6-2.

Pavlyuchenkova zal in de finale een uitgeruste Williams treffen. Zij hoefde op vrijdag niet in actie te komen, omdat beoogde opponente Victoria Azarenka (WTA-1) zich afmeldde met een teenblessure.

Pavlychenkova zelf had ondertussen drie sets nodig om zich van Lesya Tsurenko (WTA-116) te ontdoen. De Oekraïense ging overtuigend van start, maar had na de eerste set eigenlijk niets meer in te brengen.

Bertens en Rus niet in hoofdtoernooi Sydney

Kiki Bertens (WTA-63) en Arantxa Rus (WTA-72) zijn beide niet ver gekomen in het kwalifcatietoernooi voor het WTA-treffen in Sydney. Beide dames werden in de eerste ronde uitgeschakeld en komen pas op de Australian Open weer in actie.

Bertens, die het eerder tot de kwartfinale schopte in Auckland, stond tegenover de Japanse Misaki Doi en had helemaal niets in te brengen tegen de nummer 93 van de wereld. Met 6-3 en 6-0 werd de hoogstgeplaatste Nederlandse van de baan geveegd. Een deel van die nederlaag was te wijten aan slordig spel. Bertens sloeg namelijk tien dubbele fouten en had een eerste servicepercentage van slechts 41 procent.

Ondertussen verging het Rus niet beter. Tegen de Kazachstaanse Galina Voskoboeva (WTA-82) kon ook zij slechts drie games uit het vuur slepen: 6-2 6-1.