Ferrer wint ATP-toernooi in Buenos Aires

David Ferrer (3)David Ferrer (ATP-4) heeft het ATP-toernooi in Buenos Aires op zijn naam geschreven. De Spanjaard was in de finale in drie sets te sterk voor de Zwitser Stanislas Wawrinka (ATP-17). Het werd 6-4 3-6 6-1 voor Ferrer.

Het is de twintigste keer dat de kleine Ferrer een ATP-toernooi wint. Vooral in de laatste dertien maanden was de Spanjaard succesvol. In tien finales, was Ferrer negen keer de sterkste.

Tsonga de sterkste in eigen land

Jo Wilfried Tsonga (ATP-8) heeft het ATP 250-toernooi van Marseille winnend afgesloten. De 27-jarige Fransman was in de eindstrijd te sterk voor de nummer zes van de wereld, David Ferrer: 4-6 7-6 6-3.

Tsonga, die op het ABN AMRO World Tennis Tournament nog in de eerste ronde verloor, en Berdych maakte er een boeiend duel van in de Franse stad. De Tsjech leek de wedstrijd naar zich toe te trekken, nadat hij ook al de eerste set won. Toch wist Tsonga het tij te keren en het tweede bedrijf middels een tiebreak te winnen. In de derde en beslissende set was een break voldoende om de wedstrijd te winnen.

Met deze overwinning wint Tsonga, naast zijn tiende ATP-toernooi, 250 punten voor de wereldranglijst. Berdych moet het doen met 150 punten.

Sijsling loot Haas in Delray Beach

Igor Sijsling (ATP-71) heeft het niet getroffen met zijn loting voor het ATP-toernooi in Delray Beach. De Nederlander moet het in de eerste ronde opnemen tegen de 34-jarige Duitser Tommy Haas (ATP-18).

Sijsling en Haas hebben al twee keer eerder tegen elkaar gespeeld. De eerste wedstrijd vond plaats in de Bundesliga, de Duitse tenniscompetitie. Haas was hier met 7-6 4-6 10-2 te sterk voor de huidige nummer 71 van de wereld.

De tweede wedstrijd vond eerder dit jaar plaats in Auckland. Opnieuw was Haas de sterkste, ditmaal met 6-4 6-3. Met deze overwinning plaatste de Duitser zich voor de kwartfinale.