Ferrer wint opnieuw een ATP-titel

David Ferrer (ATP-5) heeft na het toernooi van Valencia ook de Paris Masters op zijn naam geschreven. De Spanjaard hoefde in de finale niet alles uit de kast te halen om de Pool Jerzy Janowicz (ATP-69) te verslaan: 6-4 6-3.

Het is voor het eerst dat iemand anders dan de gebruikelijke ”grote vier” dit jaar een Masterstoernooi wint. Rafael Nadal is geblesseerd, Roger Federer wil rust, Novak Djokovic werd vroeg uitgeschakeld en ook Andy Murray was snel uitgespeeld in de Franse hoofdstad.

En dus was het aan de nummer vijf van de wereld om de honneurs waar te nemen. En Ferrer deed dat met liefde. Janowicz had eigenlijk geen schijn van kans en Ferrer kan zo met flink wat zelfvertrouwen beginnen aan de ATP World Tour Finals. Het eindejaarstoernooi van de ATP begint op maandag 5 november in Londen. Overigens hoeft Janowicz zich nergens voor te schamen. De 21-jarige Pool, die begin dit jaar nog buiten de top 200 stond, begon als qualifier aan het toernooi en kende een geweldige opmars. Op weg naar de finale versloeg Janowicz onder andere Andy Murray en Janko Tipsarevic, twee spelers die terug te vinden zijn in de top 10 van de wereld.

Nederlander Rojer verliest dubbelfinale van BNP Paribas Masters

Jean-Julien Rojer is er niet in geslaagd om de dubbeltitel te veroveren op het ATP-Masterstoernooi in Parijs. De Nederlander en zijn dubbelpartner Aisam-ul-Haq Quershi verloren in twee sets van het Indiase duo Mahesh Bhupathi en Rohan Bopanna.

Rojer en Quershi schopten het in de eerste set nog wel tot een tiebreak, maar konden die niet in hun voordeel beslissen. In het vervolg van de wereld waren de Nederlander en Pakistaan niet bij machten om het Bhupathi en Bopanna nog moeilijk te maken. Bhupathi en Bopanna wonnen de finale uiteindelijk in 7-6 en 6-3.

Vanaf morgen komen beide duo’s uit op de ATP World Tour Finals in Londen.