Finale Alphen aan de Rijn: Thomas Schoorel – Daniel Gimeno-Traver

Thomas Schoorel (ATP-253) speelt vanmiddag de finale van het TEAN Challanger-toernooi in Alphen aan de Rijn. De Amsterdammer gaat het opnemen tegen de als eerste geplaatste Daniel Gimeno-Traver (ATP-61). Beide heren worden om 15.00 uur verwacht op het Centre Court.

Schoorel bereikte de finale via een verrassende overwinning op Jesse Huta Galung. De linkshandige Amsterdammer gunde de nummer drie van Nederland gisteren slechts vijf games.

Topseed Gimeno-Traver was in zijn halve finale nipt te sterk voor Thiemo de Bakker. De Spanjaard stapte uiteindelijk met een 6-3 6-7 en 6-3 overwinning van de baan.

Hoewel wij hopen op een overwinning van Schoorel, geven wij Gimeno-Traver de meeste kans op een toernooizege. Het kwaliteitsverschil zal vermoedelijk te groot zijn, al heeft Schoorel tegen Huta Galung aangetoond te kunnen stunten in eigen land.

Dames finale: Arantxa Rus – Carina Witthoeft

Op zondag 8 september staat ook de finale van het dames enkelspel op het programma: Arantxa Rus (WTA-290) – Carina Witthoeft (WTA-188). Deze partij staat om 13.00 uur gepland op het Centre Court in Alphen aan de Rijn.

Na een zwakke periode op WTA-toernooien is de Nederlandse ver teruggevallen op de wereldranglijst. Rus begon het jaar als nummer 68 van de wereld, maar staat inmiddels op nummer 290. Ze heeft de weg naar boven echter ingezet en is alweer negen wedstrijden op rij ongeslagen. Afgelopen week won ze het ITF-toernooi in Fleurus.

Wij verwachten dat Rus haar sterke week in Alphen aan de Rijn afsluit met een toernooioverwinning. Het zou haar tweede toernooioverwinning op rij betekenen.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws