Finale ATP Hamburg live: David Ferrer – Leonardo Mayer

De finale van het grote ATP-toernooi in Hamburg gaat dit jaar tussen topseed David Ferrer (ATP-7) en Leonardo Mayer (ATP-46) uit Argentinië. Deze partij staat om 15.00 uur gepland op het center court.

De 32-jarige Ferrer staat vandaag voor de 44e keer in de finale van een ATP-toernooi. ‘Ferru’ rekende gisteren in de halve finale gemakkelijk af met de verrassing van het toernooi, Alexander Zverev. De jonge Duitser werd binnen 44 minuten met 6-0 en 6-1 verslagen.

”Ik probeerde de wedstrijd punt voor punt te spelen”, vertelde Ferrer. ”Toen ik hem in de derde game van de tweede set opnieuw wist te breken, wist ik dat ik de wedstrijd ging winnen. Alexander verloor zijn focus en begon meer fouten te maken. Dit was een belangrijk moment in de wedstrijd.”

Eerste ATP 500-finale voor Mayer

Mayer bereikte gisteren voor de eerste keer in zijn carrière de finale van een ATP 500-event. In de halve finale won hij van publiekslieveling Philipp Kohlschreiber, het werd 7-5  en 6-4. De Argentijn verloor op weg naar de finale nog geen enkele set.

”Ik ben enorm blij, het is de eerste keer dat ik hier in de finale sta”, aldus Mayer. ”Ik ben ook verheugd met het feit dat ik nog geen enkele set verloren heb. Dit is erg belangrijk, aangezien ik in deze hitte nog niet tot het uiterste heb hoeven gaan.”

Ferrer favoriet voor titel Hamburg

De als eerste ingeschaalde Ferrer is door bookmaker Unibet aangewezen als grote favoriet in deze finale. De nummer twee van Spanje is erg sterk op het gemalen baksteen en heeft veel meer ervaring in het spelen van belangrijke wedstrijden. Daarnaast wist hij ook de eerdere ontmoeting met Mayer in winst om te zetten, dit was twee jaar geleden op het gras in Rosmalen.

Finale ATP Bogota: Ivo Karlovic – Bernard Tomic

Vanavond om 22.00 uur Nederlandse tijd staat ook de finale van het Claro Open Colombia toernooi in Bogota op het programma. Titelverdediger Ivo Karlovic (ATP-29) neemt het op tegen Bernard Tomic, afgezakt naar plaats 124 op de ATP-ranglijst.

Karlovic en Tomic hebben twee keer eerder tegen elkaar gespeeld op het hoogste niveau. De eerste wedstrijd vond vorig jaar plaats op het hardcourt in Bangkok. Dankzij een opgave van Karlovic, stapte Tomic met een 6-7 6-4 en 4-2 overwinning van de baan. Later dat jaar won Tomic nogmaals van het Kroatische servicekanon, ditmaal in Parijs.

Live streaming Finales Hamburg en Bogota

Heb je een account bij Unibet, dan kun je deze finales LIVE volgen op de stream. Heb je nog geen account? Maak er nu nog één eenvoudig aan, doe je storting en kijk direct naar alle spannende wedstrijden.