Robin Haase grijpt naast derde ATP-titel in Oostenrijkse Wenen

Robin Haase heeft het ATP 250-toernooi in Wenen niet op zijn naam kunnen schrijven. De 26-jarige Hagenaar was in een spannende finale de mindere tegen Tommy Haas, die zijn vijftiende ATP-toernooi wist te winnen. De 35-jarige Duitser stapte met een 6-3 4-6 en 6-4 overwinning van de baan.

Ondanks het feit dat Haase sterk speelde deze week, was er toch wat teleurstelling na afloop van de verloren finale. ”Ik ben teleurgesteld omdat ik zo dichtbij was. Bij mijn eerdere finale dit jaar in Gstaad was ik kansloos en deze wedstrijd ging alle kanten op. Toch was het een meer dan fantastische week. Ik heb nog nooit zoveel forehand winners geslagen in één week. Ook het mentale aspect was goed. Ik ben rustiger geworden”, aldus de nummer één van Nederland.

Haase keert terug in top 50

De Nederlander heeft met deze finaleplaats 150 ATP-punten voor de wereldranglijst bij elkaar gespeeld. Met dit resultaat zal hij ruim vijftien plaatsen stijgen en zich dus weer nestelen in de top 50. Aankomende week staat het indoortoernooi van Basel op het programma. In de openingsronde treft hij Vasek Pospisil, de jonge Canadees die hij deze week in Wenen nog versloeg.

Of Haase ook daadwerkelijk in actie gaat komen in Basel is nog maar de vraag, een rustperiode sluit de 26-jarige Hagenaar niet geheel uit. ”Hopelijk kan ik in Basel en een week later in Parijs nog wat laten zien, al beginnen de fysieke ongemakken wel te komen. Ik wil niets forceren. Misschien wordt het tijd om rust te pakken.”

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Maak gratis een account aan op de website van Unibet en ontvang € 50,- bonus!

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws