Finale ATP WTF: Djokovic vs Federer

Het eindejaarstoernooi in Londen krijgt haar droomfinale, namelijk de nummer één tegen de nummer twee van de wereld. Novak Djokovic (ATP-1) wist met enige moeite te winnen van Juan Martin Del Potro (ATP-7). Roger Federer (ATP-2) wist in twee sets te winnen van Andy Murray (ATP-3).

Djokovic heeft moeite tegen Del Potro

Novak Djokovic (ATP-1) heeft de finale van het eindejaarstoernooi in Londen bereikt. De Serviër, de nummer één van de plaatsingslijst, won zondag in een interessante pot van de als zesde ingeschaalde Juan Martin del Potro (ATP-7): 4-6 6-3 6-2.

Del Potro pakte de eerste set met 6-4 en nam in het tweede bedrijf vroeg een break voorsprong. Dat deed Djokovic ontwaken, hij herstelde de break en had vervolgens geen last meer van de Argentijn, bij wie het beste er wel af was.

Djokovic haalde één keer eerder de finale van het eindejaarstoernooi. In 2008 greep hij ten koste van Nikolay Davydenko de titel. Davydenko was een jaar later alsnog de beste, met een zege op Del Potro in de finale.

Federer in straight sets langs Murray

Roger Federer (ATP-2) heeft zichzelf toegang verschaft tot de finale van de ATP World Tour Finals. De titelverdediger rekende zondagavond in Londen in de halve eindstrijd af met Andy Murray (ATP-3): 7-6 6-2.

De Schot brak in het eerste bedrijf al snel door de service van Federer. De gelouterde Zwitser repareerde die schade en sleepte er een tiebreak uit, die hij vervolgens won. In de tweede set kwam Federer niet meer in de problemen. De zesvoudig winnaar van het eindejaarstoernooi brak Murray daarin twee keer.

Finale dubbelspel is bekend

De dubbelfinale van de ATP World Tour Finals kent twee verrassende duo’s. Bhupathi/Bopanna en Granollers/Lopez wisten beide hun halve finales winnend af te sluiten. De uitslagen van deze partijen kunt u hieronder aflezen.

Bhupathi / Bopanna – Paes / Stepanek 4-6 6-1 12-10
Granollers / Lopez – Marray / Nielsen 6-4 6-3